Vad är syftet med Attack Chroma?

3

Vilka är fördelarna med Chroma som handlar om skada?

Det finns en liten handfull Chroma som kan hantera skador på fiender, till exempel Mindstrike eller Greenbane (endast mot Banyari). Men alla verkar göra lika eller mindre skada än att använda vanliga attacker, samtidigt som de har lagt till kostnader och / eller risker förknippade med dem (samt att de måste vara Skyborn i första hand, vilket alla datorer är men menar att de vara speciell och kraftfull).

En vanlig attack innebär 1 skada per framgång, vilket möjliggör upp till 6 skador. Förutom att du använder din tur i kamp, finns det ingen extra kostnad. Jämförbart Mindstrike behandlar 2 skador för 2 framgångar, 3 skador för 4 framgångar, eller 6 skador för 6 framgångar (något mindre). Mindstrike kräver också att du skickar en extra check i form av ett öppet test mot fienden, så att skadan inte blir helt negativ. Dessutom kräver alla Chroma 1 till 4 värdefulla Andespoäng för att kunna kasta, med den extra risken (om än en undvikbar) av Shattering.

Greenbane, när den används som en stridspell, är liknande. Det behandlar lika skada som en normal attack (1 skada per 1 framgång), men bara mot Banyari, kostar Spirit Points och kan Shatter. Beskrivningen konstaterar att detta anses vara ett förödande krigsbrott, trots att det saknas effektivitet jämfört med andra former av mord.

Varför skulle jag gå igenom alla dessa extra steg, kostnader och risker för att kanalisera dessa Chroma när jag bara kunde slå någon med mitt svärd (eller axel, kniv, nävar, etc)? Finns det några ytterligare fördelar med att använda Chroma i kamp?

    
uppsättning Southpaw Hare 08.11.2018 19:39

0 svar