Vilka regler ska jag följa för improviserade matrecept som inte är farliga?

3

Ibland när vi kommer hem är vi så trötta och hungriga och jag har en förlust när det gäller vad jag ska göra. Ofta vill jag bara blanda alla saker i kylskåpet och koka dem eller steka dem och blanda med krydda och citron. Utan att svara för mycket med smaken eller något, är jag mest intresserad av MacGuyvering-middag utan att sluta med matpinsoning.

Vilka är de viktigaste riktlinjerna för nybörjare som jag bör följa för att säkerställa säkerheten att göra detta?

    
uppsättning Mohammad Efazati 15.04.2011 22:02

4 svar

9

Jag har aldrig hört talas om några saker som är säkra att äta separat, men giftiga när de kombineras. När du överväger att allt blir blandat i magen, finner jag det osannolikt att någonsin hitta saker som det.

Danmarks fråga om din livsmedelssäkerhetskunskap är en viktig fråga. Se till att du använder separata verktyg för rå kött, rengör dina verktyg, laga till lämpliga temperaturer, och lämna inte mat ut antingen tina eller kyla. Jag skulle inte känna mig dålig om-alla-tog en livsmedelssäkerhetsklass åtminstone en gång i sitt liv. Jag menar att det är vanligtvis ett par timmars verkstad.

I längden skulle jag uppmuntra dig att sträva efter en varierad kost. Var noga med att inkludera stärkelse, gröna och rotgrönsaker och andra oddities. Den underliggande inställningen att "jag ska äta det som är snabbast att kasta i en kruka" kan leda till att man ofta hittar samma sak som "snabb att kasta i en kruka" och en mindre hälsosam kost.

    
svaret ges 15.04.2011 23:22
6

Så länge du följer reglerna om livsmedelssäkerhet, bör alla vanliga livsmedelsbutikredienser vara bra. Jag kan inte prata för exotiska livsmedel.

Möjliga problem:

 • Du kan få matsmältningsproblem om du har för mycket / lite fiber eller om du överbelastar det med chile. Ingenting farligt, förutsatt att du har god hälsa.

 • Du kan få långvariga problem om du inte får rätt näring.

 • Jag antar att du inte går arg vetenskapsman och blandar saker som ättika och bakpulver och dricker det innan det kan fizzas helt. Gör inte det.

 • svaret ges 15.04.2011 23:20
  3

  Se till att rå kött är kokt, grönsaker tvättas ... annat än det ... gå nötter?

      
  svaret ges 15.04.2011 22:58
  1

  Ingredienskombinationer är sällan ett problem. Mishandling ingredienser kan i vissa fall orsaka problem:

  -Påläggning av allt som inte ska förbrukas rå, på grund av att det är oanitärt när det är råa (mestadels animaliska härledda ingredienser - till exempel icke-sushi-kvalitet fisk, fläsk, kyckling) på tallrikens råa.

  -Producerar allt som är giftigt när det är rå eller felaktigt förberedd på tallrikens råa (mestadels gäller växtämnen - t.ex. svamp, kassava, taro, njurbönor, ljusnötter eller ovanligt stora mängder grönsaker som innehåller solanin, fasin eller oxalisk syra)

  - Använda delar av en växt eller ett djur, köpte unpareded, som inte ska äckas (t.ex. de felaktiga delarna av rabarber).

  Användning av otillräckliga mängder av (25%) destillerad vinäger, pärlaaska, lut eller andra ingredienser med extrema pH-värden (det är troligt att en farlig maträtt också skulle vara obehaglig).

  - Använda alltför höga mängder vissa kryddor - En halv burk med nötkreatur eller spökpepar skulle förmodligen inte göra dig mycket bra (men skulle göra disken uppenbarligen obehaglig).

      
  svaret ges 20.01.2016 11:00