Vad är den verkliga effekten av trans-warp-resor på människokroppen?

2

Är warp 10 samma hastighet som cross-warp ? Betecknar det oändlighetshastighet i båda fallen?

I tröskelavsnitt Tom Paris experimenterar med warp 10 hastighet och effekterna av detta är ganska dåliga. Accelererad form av naturlig mänsklig utveckling, två hjärtan etc.

Samtidigt skapade Borg drones människor, har ingen negativ (eller alls) effekt av att resa med trans-warp hastigheter. Hur kan detta hända?

    
uppsättning trejder 22.03.2014 10:44

5 svar

5

Det är definitivt viktigt att notera att Tröskeln är riktigt dålig.

Med detta sagt är Warp 10 och transwarp inte samma term, men de är inte orelaterade heller. Warp och transwarp är olika sätt att mäta fartygets hastighet i förhållande till omvärlden (eftersom ett skepp i en varpbubbla är teoretiskt stationärt, så warps rymden runt den till bryta verkligen ljusbarriären, sätt in teknobabble som du passar dig).

Tänk på det så här - ljudbarriären, eller hur? Om något reser med subsoniska hastigheter är det rättvist att mäta sin hastighet i MPH eller KPH eller vad som helst den föredragna metriska är. När man bryter ljudbarriären och uppnår hastigheter flera gånger ljudets hastighet mäter man sin hastighet som en faktor av Mach; Mach 2, 3, 4 och så vidare. Det blir lite besvärligt att tänka på hastigheten när det gäller MPH eller KPH och i slutändan mindre användbar under de flesta omständigheter, särskilt om hantverket regelbundet reser flera gånger snabbare än ljudet.

Ljusbarriären är en annan sådan brytpunkt när det gäller mäthastighet; man skulle inte klocka ett skepp som reser ungefär 11c som Mach 9593023; bättre att bara kalla det "Warp 2"!

I Star Trek har ljusbarriären krossats och använder nu ideen om Warp 10 som ouppnåelig och citerar den som "oändligt snabb". Oavsett om det är bokstavligen fallet eller en artefakt av deras uppfattning på grund av deras oförmåga att faktiskt komma dit (spärr tröskelvärde) kan spekuleras på; Star Trek låter oss dock den svaga utforskningen av transwarp, som är snedvriden som betydligt snabbare än vanlig gammal vaniljvarp. Det är helt enkelt en annan skala för att mäta fartygets hastighet som rör sig vid superluminala hastigheter .

Det ursprungliga Excelsior-experimentet har famously misslyckats i Star Trek III, antagandet har varit att de helt enkelt övergav projektet och istället gick vidare till att göra egna varpdrivningar mer effektiva ; I själva verket, medan den gamla varvtalet vanligen kan beräknas som lightped gånger varvfaktorn till kraften av 3 (Warp 2 = 8c, Warp 3 = 27c osv.), är TNG-varpskalan ljussteg gånger varpfaktorn till kraften av 10/3 (3,333 ...), vilket innebär att Warp 2 är något som 11c, Warp 3 är ca 29c, och så vidare. Matematiken bryter under övergången från Warp 9 (1516.3c) till Warp 10 (tydligen oändlig) och så börjar hastigheten att klättra mot oändlighet, varför det är A Big Deal när Enterprise-D, Borg och andra fartyg kan driva Warp 9.5 och högre - även fraktioner av varvtal vid den punkten är betydligt snabbare än tidigare steg.

Talar något icke-canoniskt; TNGs tekniska manual tyder på idén om att varpfaktorer finns eftersom det finns vissa varpfält som är mer eller mindre "enklare" att behålla; Det är mer energieffektivt att resa rätt på Warp 3 än Warp 2.9, varför dessa till synes varför godtyckliga varvtal finns. Vad transwarp skulle erbjuda är då en helt ny skala som skulle vara att varva hastigheten, vilken lamphastighet är Mach, och Mach till MPH, etc.

    
svaret ges 24.03.2014 01:20
9

Det är viktigt att känna igen att episoden du refererar till handlar om så nära som en tv-episod kan bli "icke-kanon". Förutom att bli erkänd som Voyagers enskilt värsta avsnitt (och ofta röstade för "värsta turen"), accepterar även författarna att det fanns många tekniska misslyckanden med beskrivningen av hur Transwarp fungerar i episoden.

TNGs producent Brannon Braga beskriver det således;

"It's a terrible episode. People are very unforgiving about that episode. I've written well over a hundred episodes of Star Trek, yet it seems to be the only episode anyone brings up, you know? 'Brannon Braga, who wrote 'Threshold'!' Out of a hundred and some episodes, you're gonna have some stinkers! Unfortunately, that was a royal, steaming stinker."

och TNG: s "Senior Technical Consultant" Rick Sternbach försökte handväva hela episoden borta;

""I think what may have happened with the silly Warp 10 episode was that there was a coupling of the energy from the shuttle to all of the energy and matter of the universe (which might be possible if we're looking at a finite system), and the shuttle was able to access any point anywhere by some amazing tunnelling phenomenon which shrank the normal 3D distances to points, much like all the universe being squished into a pinpoint at the big bang because it was all energy with no need for elbow room. Whew."

    
svaret ges 22.03.2014 12:36
2

Warp 10 är inte detsamma som transwarp. Warp 10 är den snabbaste en enhet kan eventuellt gå, och som det ses i Tröskel , har negativa effekter på levande vävnad. Transwarp -tekniken, å andra sidan, teoretiserades först i Sökningen efter Spock är ett sätt att resa snabbare än traditionell varpteknologi tillåter. Transwarp verkar inte ha någon fysisk effekt.

    
svaret ges 22.03.2014 11:19
0

"Tröskel" -avsnittet släpptes uppenbarligen ur canon ... men för mig är det inte så dåligt att folk skulle föreställa sig. Med tanke på vad vi vet om epigenetik och neurovetenskap från den verkliga världen är det möjligt att genom att resa på "Warp 10" (eller oändlig hastighet - vilken skulle vara annorlunda än Transwarp som används av Borg eller Voth), var Paris utsatt för en antal fenomen i hela UNIVERSE som SF skulle ha liten eller ingen kunskap om. Vi har sett flera instanser av avvikelser och vissa former av strålningsgenerande sköldar och påverkar besättningen.

Det är inte omöjligt att samtidigt vara överallt i universum, kan Paris ha blivit utsatt för ett triljon olika fenomen samtidigt som det skulle ha påverkat hans DNA mot vilket hans sköldar kanske inte är effektiva - mänskligt DNA (eller specifikt gener från vad vi vet om epigenetik kan aktiveras eller avaktiveras med tanke på livsstilsval, kost osv. (i huvudsak miljöpåverkan) ... och jag skulle kunna föreställa mig att något så underligt som subspace ensamt skulle påverka hans DNA i tillägg till dessa anomalier jag nämnt).

Ja, SF använder subspace för Warp (och har använt det i århundraden), men det är uppenbart att olika lager av delrum kan existera som möjliggör att säga Slipstream, Soliton Waves och Borg / Voth Style Transwarp. Eller Paris använde helt enkelt delrummet olika för att komma åt Warp 10.

När det gäller "Infinite Velocity, som kräver oändligt bränsle" -problem ... som kan förklaras med Bussard-samlare som har tillgång till enorma mängder subspace-energi / partiklar som kunde ha använts för att hålla motorerna igång så länge du behöver dem . När du närmar dig tröskeln, och om du dämpar Warp-fältet och skrovstrukturintegritet på rätt sätt, kan det vara möjligt att i en hastighet sätter underrummet slut på att driva motorerna.

Så det var inte så, att "oändlig hastighet" var en orsak till Paris DNA-mutationer ... men snarare att hans exponering för okänd mängd fenomen i universum samtidigt med underrumsstrålning i blandningen kan ha påverkade hans DNA på ett sådant sätt.

Som vi har noterat reser Voth och The Borg inte vid "oändlig hastighet". Voth har riktigt snabba motorer som gör att de kan åka omkring 90 ljusår på cirka 15 sekunder.

Borg TW-ledningarna kan fungera på samma sätt ... eller de har jämförbara hastigheter, bara deras TW fungerar annorlunda än Voths.

Så personligen skulle jag inte sparka tröskeln ur kanon ... Jag skulle helt enkelt säga att SF behöver utveckla adekvat avskärmning som skulle skydda användaren från alla möjliga anomalier i universum i kombination ... eller en enklare metod skulle vara att inte använda "Warp 10" utan bara använda lite långsammare hastigheter som skulle kunna jämföras med TW som används av Borg och Voth (och jag skulle föreställa mig att det skulle vara lättare att utveckla avskärmning till).

    
svaret ges 02.04.2018 03:56
-2

Paris: "Vi försöker bryta maximalt varpspärr."

Kim: Inget i universum kan gå förbi tio. Det är en teoretisk omöjlighet. I princip, om du någonsin skulle nå warp tio skulle du resa i oändlig hastighet. '

Neelix: "Oändlig hastighet. Fick det, så det betyder ... väldigt fort? '

Paris: "Det betyder att du skulle ockupera varje punkt i universum samtidigt. I teorin kan du gå någonstans i blicken i ögat, tid och avstånd skulle inte ha någon mening. '

Paris: "Warp 9.92 ... pylonen är säkra, allt ser bra ut. 9,97 ... 8 ... 9 ... varp tio! '

B'Elanna: "Du har korsat tröskeln. Du har gjort det! Och det har ingen skada på nacellerna. "

    
svaret ges 22.03.2014 14:33