Luftbubbla på ytan av choklad

1

Hur kan jag bli av med luftbubblorna i smält choklad efter att jag har blandat med en mixer? Jag knackade brickan på bordet så hårt och luftbubblan började yta men det dyker inte ut. Något förslag till detta problem?

Jag gör en ganache och har fått höra att använda mixer för en smidigare ganache. Annat än att vibrera brickan, vilken metod jag ska försöka? Om det är omöjligt så kommer jag bara att behöva enrobed / pulver det istället för att göra en fudge ganache som skulle serveras kyld.

    
uppsättning yoong 11.02.2015 02:28

2 svar

1

Om du försöker rädda den, tänker jag på allt du kan göra, värmer det tills det smälter väl och låt det lösa sig och rör dig försiktigt då och då. Förhoppningsvis kommer luftbubblorna till slut alla att komma ut. Jag misstänker att det inte kommer att bli perfekt, och det kan ta ett tag.

Och i framtiden använder du bara en mixer. Allt ska smälta och mäta fint med mild värme och omröring.

    
svaret ges 11.02.2015 08:10
1

Det finns recept där ute som kräver en mixer, men de måste utföras noggrant.
Jag använde en själv för en ganache-liknande frostning som verkligen behöver mycket omrörning, nästan omöjligt för hand. Jag försökte först med handen, för att jag inte litade på blandaren i receptet, men använde den i slutet. (Visad vackert - och det var för min egen bröllopstårta, så mina förväntningar var superhöga.)

Kärnpunkten är att inte få några luftbubblor i ganachen. När de är inne är det vanligtvis för sent. Jag skulle försöka Jefromis råd och försiktigt värma över ett vattenbad, för att hålla det tillräckligt vätskeformigt att luften stiger upp till ytan naturligt - rör om och om och skimma kanske det bubbliga toppskiktet. Du kommer att förlora en del av ganache (släng det inte, det smakar fortfarande bra!), Men kanske kommer resten vara tillräckligt för vad du behöver det för.

För ditt nästa försök, om du inte kan röra för hand:
Tricket att använda en mixer - eller snarare: en nedsänkningsblandare - är att hålla hastigheten låg (om möjligt med din mixer) och huvudet höger längst ner och något till sidan av en hög behållare. Använd inte en grundskål. Se till att "vortex" som bildas under blandning inte når blenderens huvud. Snarare sluta ibland. Tillåt inte det "slurpande" ljudet som händer när mixern suger i luften.

    
svaret ges 11.02.2015 14:50