Ändra från 240V till 120V

5

Jag gjorde ganska lite forskning inklusive på detta forum men ville dubbelklicka om jag fick saker rätt. På utsidan av vårt hem finns en vanlig elektrisk låda (gissar ca 3 "x5") för att installera ett uttag. Det finns inget uttag ännu, men bara ett lock och inuti lådan är en 12AWG-kabel med 4 ledare (3 ledare + jord) med röda, svarta, vita och nakna ledare. Det var tänkt att användas för en extern köksapparat men stannade sedan oanvänd. Men jag behöver ett 120V (GFCI?) Uttag i den positionen och behöver dra 120V till en utanför räknare. Röret från det utloppet till disken är redan på plats. Allt detta visas i bilden nedan. Elboxen med den gula ledningen (3 ledare + jord) och sedan röret med den grå tråd som kommer in i lådan.

På brytaren finns en dubbel 20A brytare. Se den andra bilden nedan.

Så tanken är att göra en MWBC. Jag skulle ansluta:

  • Vit ledare från gul kabel till vit på grå kabel + neutral på standard 120V-mottagare.
  • Blå ledare från gul kabel för att dra på grå kabel + jordad på standard 120V-behållare.
  • Röd ledare från gul kabel till svart på grå kabel.
  • Svart ledare från gul kabel till varm på standard 120V behållare.

Eftersom svart och rött är i olika faser skulle jag kunna dra 20V från vardera utan att bränna upp min neutrala. Låter den planen korrekt och är det upp till kod?

Ett alternativ jag antar skulle vara att ersätta dubbelbrytaren med en enda brytare (se bottenbilden. Jag antar att jag kunde använda 20A men att gå nedre gör ingen skada) och ett lock. Då har jag bara 120V på antingen den röda eller den svarta med den andra som inte är kopplad till någonting. Den största frågan jag har med detta är att det verkar som att jag måste ta ledningen från den nuvarande brytaren och anslut den till den nya brytaren men jag tror att det inte finns något sätt att döda strömmen på den tråden eftersom den ligger i huvudpanelen och inte en delpanel. Eller dödar den fyrdubbla 200A-omkopplaren ström till alla andra brytare i huvudpanelen? I alla händelser föredras MWBC om det är dags att koda.

[ 4

Redigera: På grund av kommentarer lade jag till en ritning om ändringen i tjänsteaneln görs. Vänligen se handritningen längst ner. Detta vill egentligen inte att jag vill göra, det vill helst föredra att hålla servicepanelen oförändrad och bara skapa två 120V uttag från 240V uttaget.

    
uppsättning Hu F. 24.09.2018 03:27

2 svar

3

Först gratulationer. Det här är den mest genomtänkta presentationen av en plan som någonsin har sett på detta forum, och din grundlighet har blivit avbetald - du har allt rätt, inklusive en ambitiös användning av en MWBC, med alla detaljer rätt.

I din första paragraf tänkte jag "MWBC" och voilà du är redan där. Bra gjort.

Breaker

Är helt bra och jag skulle inte röra med det. Även om du skulle nedgradera till en enkel 120V krets, är det bra att bara använda hälften av 2-polig brytaren och koppla bort den andra ledningen från brytaren och haka den i panelen.

Din idé att gå med en enda brytare är inte fel men det lämnar ett gapande hål i din panel. De gör blanking täcker men de är svåra att hitta, dyr och spetsig - så jag föredrar att fylla tomma hål med faktiska breakers och bara markera dem n / c. Så då skulle du vara strax tillbaka där du började, men $ 10 fattigare och med en fin 2-polig brytare att missla.

Den enda bytesbytet som jag skulle överväga byter till en 2-polig GFCI-brytare. Det gör att du kan ge GFCI-skyddet för båda halvledningarna på ett torrt ställe, så du betalar inte extra för utomhus-GFCI eller håller på att hålla ut sina hemliga felfrekvenser. Den 2-poliga GFCI-brytaren skulle också göra det möjligt för dig att använda varje MWBC-trick i boken utan att behöva oroa dig för hur GFCI-enheter interagerar med MWBC-enheter - från hot-skipping på en lång rad behållare, till att även leverera en 240V-behållare.

Hur stänger du av panelen för att komma till brytaren?

Om det finns en stor huvudbrytare, kommer det att göra det - men om den här brytaren sitter i en zon med 4-6 brytare märkta "Main Breaker", kan du inte avaktivera den sektionen. Lyckligtvis behöver du inte - moderna breakers som dessa "tips och snap in". Du kan knäppa brytaren ut, kablarna är fortfarande fastsatta och hålla den i handen medan du byter trådarna.

    
svaret ges 24.09.2018 22:50
0

Om du har en huvudbrytare på 200A i servicepanelen eller framför servicepanelen, ska den minska strömmen till allt. Använd en elektrisk tester och kontrollera ändå. :)

Du kan dela den neutrala (vita), om de två heta kablarna (röda och svarta) finns på olika ben och du använder en 2-polig brytare som den som finns i din bild. 2-poligbrytaren säkerställer samtidig avstängning av båda kretsarna, vilket absolut kräver lagligt och är det enda säkra sättet att göra detta. Användningen av 2-poligbrytaren garanterar också att dina heta kablar kommer att ligga på olika ben eftersom bussarna är skjutna hela vägen nerför panelen. Varje annan enpolig brytare ligger på ett annat ben.

Risk: Om du någonsin oavsiktligt kopplar ur neutralen och aktiverar kretsen, kommer dina två 120V kretsar att bli direkt på 240V krets och bränna upp utrustning eller starta eld.

Att dela neutralen är möjlig, eftersom din 240V-transformator (på polen utvändigt) har en centrertrycknosel, vilket skapar två 120V-fotar utan fas. De 180 graderna utanför faserna avbryter varandra, som liknar det sätt på vilket aktivt brusavbrott hörlurar arbetar med ljudvågor. Neutralt kommer inte att bära för mycket ström i denna situation. Dock; Om du delar en neutral mellan två heta kablar på samma ben, är strömmen (adderare) additiv, neutralen blir överbelastad och blir en brandrisk.

    
svaret ges 24.09.2018 05:06