Travel till Australien köpa eller hyra surfbräda

6

Jag ska resa till Australien i april och jag reser östkusten (från Melbourne till Cairns) med en campervan. Jag är mycket angelägen om att surfa och ha lite erfarenhet. Jag undrade om det är bättre att köpa och sälja ett styrelse eller hyra ett styrelse flera gånger. Och när man köper, var behöver jag leta efter en hel del?

    
uppsättning TomDoes 30.11.2014 11:57

1 svar

5

Min partner reste jag "runt kvarteret" från mars till september och hyrde styrelser på olika ställen längs östkusten. Priserna varierar lite, men räknar med att betala minst $ 20 AUD för en dag (eller ibland bara en halv dag). För att sätta det i perspektiv med att köpa ett bräde: i de sista backpackersna vi bodde på (i Sydney, Bondi Beach) erbjöds begagnade brädor upp till $ 45.

För billiga brädor är du förmodligen bäst på backpackers, i synnerhet i städer där resenärer ofta avgår landet. Du kan inspektera objektet på plats och fatta ett beslut baserat på vad du ser (och försök att förhandla priset naturligtvis;)).

Ett annat bra alternativ skulle vara att kolla in Gumtree - det är ett australiskt dotterbolag till Ebay utan att anmäla / notera / sälja avgifter och är därför mycket populärt för att köpa / sälja nästan vilken typ av produkt eller tjänst som helst (notera: som en bieffekt av det kan det finnas en hel del skräp och liten kommersiell aktivitet för att siktas genom första, beroende på produktkategori). Hur som helst, till exempel, här är en lista över brädor till salu i Melbourne-regionen (130 annonser för tillfället, billigaste kostnaden kostar $ 100).

I slutändan handlar det bara om enkel matte och hur mycket du är villig att spendera på ett eget styrelse.

PS: Jag har antagit att "good deal" inte hänvisade till en helt ny styrelse. Om du inte planerar att bo på stranden i flera månader i rad tvivlar jag på att en ny styrelse skulle vara en kostnadseffektiv lösning för en tillfällig vistelse.

    
svaret ges 30.11.2014 17:57