Identifiera berättelsen om spel i en framtid med ökad verklighet

8

När jag var barn / tonåring, minns jag att jag läste en serie om någon / någon som spelar någon form av förstärkta verklighetsspel. Spelarna alla hade glasögon av något slag så att de kunde se spelvärlden, men under allt var en prop eller robot. Så medan glasögonen spelaren bar visade spelarna monster, i själva verket var de faktiskt robotar som gick runt, och i stället för ett rakhyvlat vass svärd skulle det vara ett svärdstilobjekt.

Jag kan inte komma ihåg om böckerna var i en serie eller bara i samma spelvärld, men det var mer än en. Det skulle ha varit före 2000. De spel som de spelade var som live action rollspel, det skulle ta flera dagar. Jag kommer ihåg i en bok de gick till någon öken, kanske navada eller någonstans i USA för att tävla i någon händelse.

Det har funnit mig att försöka tänka på serien, så någon hjälp skulle uppskattas.

    
uppsättning Programmdude 24.09.2016 16:56

1 svar

11

Larry Niven och Steve Barnes skrev en serie romaner; den första heter Dream Park . Den första boken kom ut 1981, så det är definitivt inom din tidsram.

Det är en utväg där människor gör live action rollspel - parken sätter upp äventyr med en mix av hologram, rekvisita och levande aktörer, och skickar människor på ganska typiska fantasy quest äventyr.

Den tredje novellen i serien är California Voodoo Game , som är inställd (överraskande) i Kalifornien, snarare än Nevada; men det finns en hel del åtgärder i öknen, om jag minns rätt.

    
svaret ges 24.09.2016 18:45