Hur reparerar jag en bruten dörröppnare för armaturen?

0

Fästet som ansluter tryckarmen till vår garageportör öppnar dörren från dörren (se bilden nedan). Alla skruvar, med undantag av en bult i fästets övre del, är lossna. Hur kan jag fixa det här om jag gör det själv?

    
uppsättning Fijoy Vadakkumpadan 03.05.2017 18:57

4 svar

1

Om kosmetika inte är viktigt för dig, skulle det vara bra att markera bultplatserna och borra ut till utsidan. När du lägger på externa bultar med brickor för att sprida belastningen kommer fästet att återgå till nästan original driftsstatus.

Om kosmetika är viktigare än vad som nämnts ovan skulle ett starkt bindemedel göra det möjligt för krafterna att sprida sig över ett större område än den ursprungliga installationen ger.

Ett polyuretanlim som Gorilla Lim skulle ge stark bindning, men du måste behöva komprimera hållaren mot dörren medan den sätter.

Det är svårt att bestämma från bilden, men du kan ha en garagedörr. I det fallet ska du ta bort den lackerade ytan under konsolen för att ge en bättre bindning för det lim du väljer.

Epoxihämmare med längre härdningstider uppåt i 30 minuter ger mer styrka än de mycket svagare fem minutersversionerna. Applicera ett jämnt lager av lim och fäst fästet så säkert som möjligt på dörren.

Jag skulle anse att ett bracingvirke, som en 2x4 med tillräcklig längd, skulle kunna användas för att applicera tryck på konsolen medan limet sätter.

Återföring av bultarna till ursprunglig plats, med extra lim i bulthålen hjälper också.

    
svaret ges 03.05.2017 19:15
2

Du kanske saknar poängen.

De flesta har bara tryckt på knapparna och aldrig faktiskt lyftt upp en garagedörr, så det är lätt att tro att en garageport är en massiv 200 pund behemoth som bara kan öppnas med en burly maskin. Det är helt osant.

Garagedörrarna balanseras av sina fjädrar. Öppningsstyrkor är bara några få pund. När en kraftöppnare lyfter en dörr, är det mer som att gå en gammal dam tvärs över gatan. Åtminstone när sakerna fungerar.

Före öppnare, om en garagedörr hade problem, skulle du känna det omedelbart för att du skulle känna det binda, och du skulle fixa det tidigt. Nu när vi trycker på knappar, lyfter liften bara dörren genom defekten, vilket naturligtvis inte gör någonting för att förbättra situationen. I slutändan lyftar liften, lyfter armen eller dörren tårar sig ifrån varandra . Det sista fallet är super dåligt: Eftersom dörrarna motsvarar en fjäderbalanserad mot gravitationen, dörrarna innehåller dödliga mängder energi hela tiden . Om en dörr misslyckas kan den döda dig.

Så när en lyftarm bryts är det din gud som ser fram emot dig. Tänk på en svag lyftarm som en säkring som skyddar ditt ledningar, eller som spillvägen som skyddar dammen. Du vill inte besegra det.

Fix din dörr.

Något är bindande allvarligt i dörren. Dörren är trammad på grund av en trasig lyftkabel, en fjäder har brutit, rullarna är av spåret eller allvarligt skadade, etc. Fokus på det.

    
svaret ges 03.05.2017 21:50
0

Jag antar att panelen i mitten är tunn så att jag skulle borra fyra hål i ett kvadratmönster i fästets nedre platta och fäst till dörren med träskruvar. Jag skulle göra detsamma i den övre delen av fästet. Det verkar som om toppen av konsolen är gjuten under metallstaget på toppen. Om det här stödet har dragit ut på alla borrhål i den där fjärde tummen för att fästa det tillbaka till dörren.

    
svaret ges 03.05.2017 20:18
0

Jag har haft en liknande reparation som är nödvändig efter att en kabel till dörrfjädern bröt. Första saker först, med garagedörren stängd, kopplar du ur öppningsvagnen genom att dra sladden ansluten till den. Öppna sedan med hand och stäng garagedörren för eventuella brister eller överdriven vikt. Om det finns några anomalier, låt dem fixa. För att fixa den fästet använde jag två delar av perforerat vinkelstål som bultades genom originalfästet och dörrpanelen.

    
svaret ges 24.06.2018 09:04