Heathrow Express Oyster / kontaktlös

7

När du nyligen tittat på London rail and tube services Jag märkte att bilden av Heathrow Express har ändrats på den senaste versionen av den kartan har ändrats. Kartan säger fortfarande att resekort är ogiltiga på Heathrow Express men säger inte längre att PAYG är ogiltig på Heathrow Express.

På den andra sidan säger Vanliga frågor på Heathrow Express webbplats fortfarande att Oyster är inte giltig på Heathrow Express och deras nyhetssida listar det som snart .

Detta väcker två frågor.

 • Vad är den nuvarande situationen? är Heathrow Express-webbplatsen föråldrad eller har TFL-kartläggningen killar hoppat pistolen.
 • Priserna på Heathrow Express kommer fortfarande att vara mycket högre än för TFL-järnväg. Hur ska systemet skilja de två? finns det risk för att människor blir felaktigt laddade för en Heathrow Express-resa?
 • uppsättning Peter Green 13.12.2018 13:21

  1 svar

  9

  TfL-kartläggningen killar har verkligen hoppat pistolen. Även om det är svårt att bevisa ett negativt i detta fall är Heathrow Express-webbplatsen korrekt. Den mest officiella källan du kommer att få, Heathrow Express Transportförhållanden , otvivelaktigt att ostern är ogiltig.

  Men Oyster förväntas genomföras omedelbart (jag tror att beräkningar var tidigare någon gång i december, och även om det glider så tror jag inte att det är så långt bort), så det är troligt att TfL gjorde kartan med hänsyn till att det kommer att bli sant för det mesta av kartans giltighetsperiod. Kartor läggs bara ut två gånger per år, så det här är inte första gången det här har gjorts (en förändring gjordes lite tidigt så att kartan kommer att vara korrekt under större delen av perioden) och det är förmodligen inte det sista heller.

  När det gäller det andra kan jag bara spekulera, men jag skulle starkt misstänka att de olika gatelinesna i London Paddington station har något att göra med det - det är också hur det implementeras med Gatwick Express i Victoria. Heathrow Express-tåg tenderar att lämna från plattformar 6 och 7, medan TfL Rail lämnar från de högtalade plattformarna (eller så småningom de underjordiska Crossrail-plattformarna). Detta kan förändras under avbrott, men jag vet inte huruvida någon kommer att ta intäktsförlusten, huruvida hindren kommer att omkonfigureras under störningar, eller om personalen ombord kommer att ha osterskannrar som påverkar vilken biljettpris som tas ut.

      
  svaret ges 13.12.2018 15:42