Var "Dr Mann" de träffas på planeten en transhuman version av KIPP och Mann?

4

Det första som slog mig bort var scenen i Interstellar där Cooper och Mann brottades och Cooper sa att det finns 50-50 chans att din visir kommer att bryta först och Mann (utan tvekan ) säger något i linje med "jag har inte haft så bra odds i år" fortsätter till headbutt Cooper cracking Cooper visir. Är detta bevis på att Mann faktiskt var en robot? Säkert ingen människa skulle kunna bearbeta konsekvenserna av ett 50-50 livs eller dödsspel så snabbt.

Den andra quirk jag märkte (men måste se den igen för att bekräfta) var när Mann började agera konstigt och robot när han / det sa något i linje med "Jag är ledsen, jag är ledsen, jag Jag är ledsen "i en robotisk röst eftersom den långsamt dog.

Jag minns en av de angivna tecknen: "Det enda som aldrig kunde programmeras var dödens erfarenhet". Följaktligen exponerade roboten det är icke-mänskligt beteende när det försökte visa erfarenheten av döden till Cooper.

Efter att ha läst det förlorade kapitlet "Absolut noll" är jag ännu mer säker på att det som faktiskt hände var att Mann fusionerades med KIPP mot hans bättre dom när han använde "Bermondsey" -kommandot att förmodligen lämna honom på planeten "ensam" dvs KIPP och Mann slog samman och skapade därför en transhuman enhet med tvivelaktig moral, dvs känsla av gott och ont.

Om du tittar noggrant på händelserna som förekommer på sidan 4 i Absolute Zero, kan du se det ögonblick som Mann blir misstänkt att KIPP gömmer någonting från honom. Efter detta, KIPP disobeys Mann, som som en människa skulle vara en allvarlig anledning till oro, så Mann litar på sina instinkter och omedelbart förstör data som KIPP misstänkt hävdar inte är användbar.

KIPP försökte kanske skydda Mann från att förlora "hopp" att han på något sätt, mot oddsen, skulle hitta den information han letade efter (och därför inte försiktigt in i den goda natten). Med Manns hopp (data) förstördes (tillfälligt spel på ord av "Människans hopp", vår mest mänskliga känsla?) KIPP kunde tvinga Mann till att använda Bermondsey-kommandot som jag tror handlar transhumanistiska singularitet. Den sista sidan i kapitlet visar subtilt Människan sammanfogas med Maskin och slutar med de djupaste moraliska frågorna om vad som är gott och ont?

Efter sammanslagningen av KIPP och Mann kunde den transhumana enheten säkerställa sin egen överlevnad genom att bygga en utarbetad plan för att boobytra räddningsteamet när den kom fram och stjäla rymdskeppet för att återvända hem, men den här planen misslyckades slutligen.

Hittills verkar det som om jag är den enda på internet för att ringa upp det här. Det handlar om vad som händer när singulariteten kommer och vi misslyckas med att känna igen de subtila skillnaderna mellan människor och robotar som fungerar som människor?

    
uppsättning Agee 09.01.2015 05:57

2 svar

7

Nej, han var inte.

Först och främst håller jag helt överens med Paulster2 : s återkoppling av överlevnadskansargumentet samt hans förklaring av Dr. Mann : s beteende i mänsklig bemärkelse och den saknade tekniska möjligheten att till och med göra en sådan hybridrobot för människor, än mindre en ledtråd för det. Men jag tror att det finns ännu mer här.

Först och främst som svaren på den här relaterade frågan visar en del av orsaken till robotarna anmärkningsvärt icke-antropomorf design var att skilja dem från människan och att inte distrahera människorna så mycket. Som Christopher Nolan läggs den på en intervju om frågan :

My idea was to remove any trace of anthropomorphism, so it doesn't have a face. It doesn't have arms and legs. It does have a voice and, therefore, a personality. [...] In my brother's draft, he was really into robots and artificial intelligence. What I wound up focusing on was the issue of why you need human beings on this mission. The robots are presented as being physically superior to humans and able to lift heavier things and follow orders perfectly. We kept coming back to the idea of intuition, human adaptability and innovation. That's driven by a survival instinct, which a robot can't have. That makes the robots very important in the story. They take on their own incredible personalities, but they're not human. They keep you thinking about what it means to be human.

Som visar att berättelsen handlade väldigt mycket om människor , och deras beteende och framsteg vid deras undergång. Och Dr. Mann i synnerhet skulle vara ett negativt exempel på en naken och självisk mänsklig kamp för överlevnad, en feg och i sista hand en cyniker som bara bryr sig om sin egen överlevnad, om än att ha varit "den bästa" av dem alla (som också diskuteras i den här relaterade frågan ). Nu bringar en human-robot-hybrid i mixen bara dillut det meddelandet om människor och Dr. Mann i synnerhet tror jag. Det skulle vara en ganska lamt ursäkt för Mann : s handlingar, rättfärdiga dem med enbart "men han var inte själv" . Nej, han var väldigt mycket själv, reducerad till sitt rena själv genom denna ödemark och denna hopplösa situation, och det själv är tyvärr en ful.

Ett annat möjligt argument som du tar upp är Mann s antagligen robotisk röst när han ursäkta Cooper . Men medan jag inte har det precis i mitt öra just nu tror jag att det också kan vara en del av Mann s själviska beteende. När han har förstört Cooper hjälm och låter honom dö sakta, stannar han vid sin sida, låtsas att bry sig om honom och inte låta honom dö ensam. Men för mig hela denna situation och Mann sitt beteende kom över som mycket pretentiös och olämplig, hela denna prata om att stanna vid hans sida och den här besvärliga frågan om han nu ser sina barn i kanten av hans död . Jag ville bara att han skulle lämna den stackars Cooper ensam och inte irritera honom med sin falska medkänsla. Och jag tror att den här effekten kunde ha varit avsedd, och den här förmodligen robotiska rösten kunde ha varit enbart en aspekt av detta beteende och falskheten i hans ursäkta.

Sist men inte minst kan jag inte riktigt ta reda på på vilket sätt Absolute Zero visar Mann : s sammanslagning med roboten (om inte försöker läsa det med avsikt i första hand, så att säga). I scenen på sidan 4 där Mann anklagar KIPP för att dölja någonting från honom, döljer han faktiskt ingenting och det är Mann är desperat längtan efter att inte vara på en ödelagd planet som gör honom önskar det fanns mer i data och KIPP bara fel eller gömde det, men som vi vet, det finns inte mer i data (och det är också därför det är Mann som förstör data efteråt). Den lilla fysiska attacken av KIPP var bara för att rädda dataen (som hans uppgift är att säkra det och ge ärlig feedback om planeten), men han gjorde inte någonting seriöst för Mann där och efter det gick de fredligt igen. KIPP sa till och med Mann hur man åsidosätter sina parametrar och att han ska stänga av honom om han inte är nöjd med sitt arbete. Visst, KIPP har uppdragsmål på egen hand och även en liten personlighet på egen hand, men han gör ingenting mot Mann s välbefinnande på någon punkt .

    
svaret ges 09.01.2015 15:41
6

Jag tror att din premiss är avstängd från startsidan, vilket ogiltigförklarar resten av frågan:

... [Mann] says something along the lines of “I haven’t had such good odds in years” proceeds to headbutt Cooper cracking Cooper’s visor. Is this evidence that Mann was in fact a robot? Surely no human would be able to process the implications of a 50-50 life or death game of chance so quickly.

Först och främst hade Mann varit där ute en stund. Han hade redan gett upp och var redo att dö ensam. På grund av detta skulle han göra någonting för att komma tillbaka till jorden eller dö försök . Han har, för närvarande, inget att förlora, som ordstaven säger.

För det andra skiljas konsekvenserna av en 50-50 livs- eller dödskamp lätt ut i hans handlingar. Mann är en forskare. Han är inte dum. Jag, som en lekman, hämtade lätt på det här mycket , så skulle antar att det inte skulle vara någonting för en forskare med mycket högre mentala förmågor att komma till slutsatsen av var hans handlingar kunde leda. Antingen Cooper's skylt kommer att bryta först eller Manns skulle. Han är mer än villig att ta risken för att han redan är upptagen på livet.

Jag undrar fortfarande varifrån Mann får förmågan att transplantera själen , om du vill, av KIPP till sig själv för att bli en hybrid eller tillverka en ny kropp som skulle låta honom faktiskt vara den hybrid du skapar? Det finns inget i filmen som skulle leda till att man trodde att det här är möjligt.

Vi måste fortsätta vad som ges i filmen, vilket betyder att ett "förlorat kapitel" skulle ha liten eller ingen relevans för filmen. Dessutom, från vad vi har sett av TARS (och därför kan sträcka sig till KIPP) är det mer stabilt och logiskt än en människa någonsin kunde vara.

Dr. Mann skapade KIPP-fällan om någon kom för att rädda honom. Han hade satt sig i stasis pod utan ett "wake-up" datum, så bryr sig inte om någon vaknade honom eller om han ljög där tills strömmen gick ut. Han var bortom anledning eller omtänksamt. Om han vaknade skulle han göra den tillbaka till jorden med eller utan någon annans hjälp. Han ville ha sin väg och heck med någon annan. Han ville inte leva på den övergivna planeten. Han skickade även ut falsk information om planeten i hopp om att locka någon, någon , så att han kunde stjäla ett skepp och gå tillbaka till jorden. Han var inte i sitt rätta sinne, men han var inte en robothybrid. Jag tror att du har förstört några idéer och förtoppat dem i ett dåligt antagande, vilket skapade tanken att det var något annat än vad det är.

    
svaret ges 09.01.2015 12:52