Home Vattentryck

0

Är hushållets storlek viktig när det gäller vattentryck? Jag har 3000sq.ft. 4 nivå split och master sviten ligger på översta våningen. Jag använder en brunn och bor i landet. Pumpen är 3/4 HP jet pump. Nuvarande tryckmätare vid tanken är 50 psi. Himlen förbjuder om någon sköljer en toalett medan en av duschar är i bruk. Flödet är aldrig bra till att börja med men om någon slår på brickan eller spolas är flödet så lågt att om det går tillbaka till väggen och bara sipprar ner.

    
uppsättning Ron A. 26.02.2014 21:41

3 svar

1

För det första betyder inte det kvadratiska fotot av huset något i det här fallet. De viktiga faktorerna är vattentryck och matningsstorlek och höjden på armaturerna ovanför trycktanken och trycktankens storlek. Brunnspumpen fyller tanken, då luftblåsan applicerar tryck på vattnet i tanken. en backventil stannar vatten från att gå tillbaka mot brunnen. När du ringer till vatten trycker det inre tanktrycket genom rören.

Det kan finnas några olika problem här som skulle orsaka ditt problem.

Tanktrycksmembranet kan vara vattenloggat. Det kommer fortfarande att visa statiskt tryck, men faller till en mycket låg PSI när en kran är påslagen. Ofta hörs pumpcykeln mer som vanligt i denna situation, eller du kan se vattentrycket istället för ett stadigt flöde. Vad är din statiska vs öppen linje tryck?

Ett annat vanligt problem är att backflödesventilen läcker ut. Detta medför att vattnet trycks tillbaka mot brunnen. Tanktrycket sjunker sakta mellan pumpkörningar.

Om det här problemet har varit länge, kan rörstorleken gå till andra nivån vara för liten. Andra våningen fixturer eller sådana längre bort bort ska matas med minst 3/4 tums linje, inte 1/2 tums linje.

Den sista faktorn kan vara att brunnen inte levererar tillräckligt många gallon per minut. Om pumpen måste springa för mycket tid för att fylla tryckbehållaren kan detta vara problemet.

Jag är säker på att det kan finnas några andra saker att kolla, men det här är de vanligaste problemen.

    
svaret ges 26.02.2014 22:27
0

Ett vanligare problem skulle vara ett igensatt filter. Också en jetpump är för en grundbrunn. 25 fot eller mindre kanske din är mer. Har det alltid varit ett problem? Hur länge har du bott där? Använd en utvändig spigot och testa hur många liter per minut din pump är. Låt vattnet springa i några minuter tills du hör pumpspumpen. En 3/4 pump är betygsatt runt 5 liter per minut vid 25 'djup. Om du inte kan fylla en 5 gallons hink i 90sec är något fel med pumpen eller det finns ett blockage mellan spigot och pump.

    
svaret ges 27.02.2014 02:43
0

Dålig VVS-layout (rör för liten) gör mycket mer skillnad än kvadratmeter på "himlen förbjuda att någon spolas i en toalett".

Beroende på vattenkemi kan du också ha en mineraluppbyggnad i rören, delvis blockera dem (vilket gör att de fungerar som mycket mindre rör och förvärrar denna typ av problem). Men det finns många hus där alltför många fixturer (eller hela huset) körs genom ett 1/2 "rör.

@Shirlock Homes ger en bra lista att titta på.

När du tänker på korrigeringar kanske du vill överväga replumbing med PEX, i "standard för PEX" arrangemang där varje fixtur får sin egen linje från en grenrör nära trycktanken; så ser de alla samma tryck, och en fixtur påverkar inte någon annan (om pumpen håller på sig) - så du behöver kontrollera pumpens prestanda nära trycktanken.

Observera tankens tryck, få någon annan att springa runt och spola alla toaletter, medan du observerar tankens tryck, rapportera tillbaka; eller använd en avloppsanslutning (det ska finnas en nära tanken) och en slang eller hink för att dra vatten direkt vid tanken. Ett typiskt fungerande system kommer långsamt (bör ta minst 5-8 gallons avdrag) minska från 50 till 30 (eller 40 till 60) och sedan pumpar pumpen och höjer trycket tillbaka ganska snabbt. Ett vattenloggat eller misslyckat membransystem kommer att falla nästan omedelbart från 50-30 (eller 60-40) och då kan pumpen cykla i många korta brister (dålig för pumpen - en anledning till att en fungerande trycktank behövs) fram till avstängningen, av, ned till skärningen i, på, etc.

En pump (eller brunn) som bara inte kan hålla upp kommer sakta att höja tankens tryck.

Prova, observera, ta anteckningar och rapportera tillbaka.

En av de mer definitiva testerna är att (med resten av huset inte drar något vatten eller stängs av om det finns en ventil som är praktisk) dräneras tills pumpen slår på, slutar tömma omedelbart och starta en stoppur. Stoppa klockan när pumpen slår av. Tappa in i en hink (eller flera hinkar) tills pumpen sparkar igen och mäta mängden vatten (du kan också upprepa tidsmätningen här). Från detta kan du bedöma trycktankens hälsa (behöver dess storlek också) & brunnspumpens utgång.

Ett annat test är att använda en slang och en hink (och stoppur) på avloppet och försök att justera flödeshastigheten (när pumpen tänds) så att brunnspumpen löper kontinuerligt vid ~ 40 PSI (typiskt 30 PSI på / 50 PSI av inställning) både för att analysera flödeshastigheten och för att se hur länge den kan bibehålla flödet innan du måste stänga ventilen mer för att upprätthålla trycket. Det kommer att berätta något om pumpen och brunnen.

    
svaret ges 01.03.2014 20:12