Utnyttja stora bokstäver i krediter

3

Vet någon varför skådespelarens förnamn på småskalens krediter är mycket små och deras efternamn är gjort i alla kepsar?

    
uppsättning busboy 24.01.2017 17:04

2 svar

2

Detta är en vanlig praxis på franska produktioner, eller med franska besättningar, eftersom det är traditionellt i franska kulturen att skriva namn med förnamn i små bokstäver och efternamn i UPPERCASE-bokstäver. Andra produktioner kan ha antagit denna stil av konstnärliga eller läsbarhetsskäl.

    
svaret ges 20.05.2017 07:30
2

Det är egentligen bara ett designval.

En del av anledningen är att det gör de stora blocken av text i krediterna lite lättare att läsa och lättare på ögat. En skådespelers efternamn kan också betraktas som den viktigaste identifieraren än deras förnamn. Till exempel om jag säger Brando, Chaplin, Olivier, Nicholson, De Niro, Pacino, etc. etc. vet du omedelbart vem jag pratar om.

På samma sätt kräver aktörsförbunden professionella aktörer ett unikt namn för att undvika eventuell förvirring, eftersom deras namn är en viktig del av deras professionella trovärdighet. I många fall kommer de att hålla fast vid sitt förnamn och välja ett särskilt efternamn om deras ursprungliga namn redan är taget eller de vill bara ha något som låter bättre.

Likaså är det äkta vanlig praxis att hänvisa till skådespelare efter deras efternamn i recensioner och annan teatralisk journalistik.

    
svaret ges 19.06.2017 15:38