Hur länge håller ett öppet och obehandlat bad av yoghurt sist? [duplicera]

0

Jag har hittat online att oöppnad och obehandlad yoghurt kommer att vara i några dagar utan kylning. Men är detta också sant för öppnat och obehandlad yoghurt? Med "öppnat" menar jag att jag redan har tagit bort tätningen och tagit några skedar ut ur badkaret innan du lämnar det utan kylning.

EDIT: Jag ser att denna fråga har markerats som dubblett. Jag tror att länken som ges inte svarar på min fråga. Ärendet för yoghurt är en mycket speciell, eftersom det är en jästmjölk och inte bara slumpmässigt kan kastas i den allmänna kategorin "mjölkprodukt" (liksom det översta svaret i länkad fråga). Dessutom är min grova förståelse att yoghurt har ett lågt pH (från de höga mängderna mjölksyra) som förhindrar tillväxten av externa patogener. Därför kommer oöppnad yoghurt vara säker vid rumstemperatur i minst ett par dagar. Men om du önskar mig att vara pedantisk, skulle min fråga vara: är det troligt att genom att öppna yoghurtröret introducerade jag patogener som snabbt kan replikera vid yoghurtens låga pH, eftersom den lämnades utan kylning?

    
uppsättning Lucas Alanis 19.12.2016 22:47

1 svar

1

När du öppnar en livsmedelsprodukt exponerar du den för mikrober i luften. Maten är förseglad i en sanitär miljö och bakterier hålls ute. När du har öppnat behållaren med yoghurt börjar dessa mikrober arbeta på yoghurt. När du lämnar yoghurten vid rumstemperatur kan bakterierna snabbt multiplicera, eftersom yoghurten befinner sig i farozonen mellan 40 F och 140 F. Vid temperaturer i detta område kommer eventuell yoghurt som utsätts för bakterier i luften blir skarp ganska snabbt.

    
svaret ges 20.12.2016 01:31