Vad är långsam matlagning och vad är det bra för?

12

Jag har läst flera frågor om långsam matlagning , men jag vet inte vad det är och vad det är bra för. Kan någon förklara det? Tack!

    
uppsättning Wizard79 03.08.2010 22:56

9 svar

10

I allmänhet betyder långsam matlagning vilken matberedning som helst som använder sig av låg värme under lång tid. Grillar, rökare, luau gropar och lågvärmeugnar kan alla kvalificera sig. Fördelen med långsam matlagning är i allmänhet att maten blir otroligt öm, eftersom alla dess bindväv bryts ner. Smaken kan också infusera över tid och ge djupare resultat än med praktiskt taget alla andra metoder. Slutligen skapar långa matlagningstider en festlig atmosfär där mat är en samlingspunkt för en social sammankomst.

Närmare bestämt hänvisar långsamkokten till "slow-cooker" en counter-top-uppställning som har en stor, elektroniskt uppvärmd keramisk skål och ett glaslock. Det har vanligtvis bara några inställningar, till exempel "låg", "medium" och "hög". Fördelen med långsamkokning i en långkokare är huvudsakligen bekvämlighet. Dessa enheter är säkra nog att slå på innan arbetet och återvända till före middagen, med fullkokt, rörlig varm mat redo att gå. Den långsamma kokaren är inriktad mot recept med en potta, vilket innebär att de kräver minimal matberedning. Du skar enkelt ingredienserna i ganska stora bitar, tillsätter kryddor och vätska, och det är det. De är en favorit för fungerande föräldrar, men alltmer också en enhet för mer avancerade experiment.

    
svaret ges 03.08.2010 23:36
4

Såsom jag har hört termen "slow cooking" används, innebär det generellt flera saker.

  • Koktider över 3 timmar.
  • Stabila, relativt låga temperaturer.
  • En form av omslag eller lock för att fälla in fukten inuti.
  • En stor mängd smakutbyte mellan ingredienser.
Matlagningsbehållaren kan vara keramisk, gjutjärnspanna, uppvärmd sten, vanlig ugn, etc. Det viktigaste är att något aktivt eller passivt reglerar en konstant, låg koknivå.

När någon säger "slow-cooker" i Amerika, hänvisar de nästan alltid till en elektrisk crock-kruka med ett huvudgodsbehållare, glaslock och grundläggande temperaturregleringar.

Även om het rökning tekniskt kan vara en metod för att laga mat långsamt i jämn värme, har jag inte hört det kallade "slow cooking" eftersom det saknar fuktuppfångningsaspekten.

Redigera: Glömt den andra delen av frågan.

Långsam matlagning är bra för att laga stora saker till en jämn nivå av doneness utan att torka ut eller brinna.
Det är bra för att lösa bindevävnaderna i mycket tuffa skaror av kött och fibrösa grönsaker.
Det är bra att låta alla ingredienser dela smaker.
Det är bra att få potatis, bönor och pasta att lösa upp i soppor och grytor.
Det är inte bra att karamellisera eller skapa en Maillard-reaktion i livsmedel.
Det är inte illa att hålla en knasig konsistens.
Det är inte bra att hålla ingredienserna smaksatta och separata.

    
svaret ges 04.08.2010 00:37
2

Du kan också sakta koka med en holländsk ugn . Dessa är mångsidiga att användas i spisen, men för en riktigt långsam kock borde du begrava den i marken.

Allt du gör är att gräva ett hål bredare och djupare än din ugn, linja botten med stenar och gör en kolsbrand i den. När din kol brinner ner lägger du ugnen på toppen (sätt några kolar åt sidan), placera kvarvarande kol på toppen och täck den i några tums smuts. Cirka 6-8 timmar senare blir maten färdig. Jag har haft lite fantastiskt drog fläsk på så sätt. :)

    
svaret ges 03.08.2010 23:24
2

Jag är en braising fanatiker, och jag kan inte stå ut med den dumma bänkskivan saker . Liten, oregelbunden, onödig. Bättre att lämna något matlagning på din COUNTER än i din spis? Jag tänker inte två gånger om att lämna en holländsk ugn i spisen över natten, vid låg temperatur. Kaminen är konstruerad för att innehålla hög värme på exakt sätt som min bänk inte är.

En bra holländsk ugn är ett måste, om du inte har en bekväm matlagningspit, och lär dig att göra stora roster som de flesta bara har haft har torra, svåra att skära, sönder i smälta i munnen läckert kött så fuktigt och ömt att du kan skära det med en sked ... Det är en färdighet som är värd att förvärva.

    
svaret ges 03.08.2010 23:53
1

Långsam matlagning görs i en långsam spis eller crock-pot. En beskrivning finns på Wikipedia här .

I princip låter du kasta mat i den och låta den laga mat. Det tar mycket längre tid att laga mat på ugnen eller i ugnen men du kan lämna den och glömma den medan den lagar mat. De flesta spisar gör att du kan ställa in dem till hög eller låg och ställa in en timer. Om timern löper ut och du är inte där ställs de automatiska på värmen så maten blir varm när du kommer hem. Jag rekommenderar inte att du lämnar den om du köper kött men.

    
svaret ges 03.08.2010 23:11
1

Lorenzo, jag har lagt upp en fråga om långsam matlagning. När jag använder den termen, menar jag att laga mat i en viss spis som har en keramisk skål med lock och som kan lämnas in i elen under långa perioder utan bekymmer.

Den långsamma kokarens botten har ett värmeelement som lagar maten i de keramiska skålarna (crocks). Det är mycket användbart för människor som jobbar hela dagen och vill ha middag gjort när de kommer hem. Detta beror på att alla ingredienser läggs till samtidigt, den långa ugnen är inkopplad och koka långsamt hela dagen.

Jag använder till och med min när jag är hemma men vill inte bry mig om att titta på min matlagning. Jag spenderar 4 månader på året i Lombardia men jag kommer inte ihåg att se långa kokar där ... men det är säkert de där.

Långsam matlagning är speciellt bra för tuffa köttstycken då de lagar sig långsamt och blir väldigt ömt!

Den jag har har 3 kroppar ... 2 kvartar, 4 kvartar och 6 kvartar. En amerikansk vätskekvart = 0,95 liter.

    
svaret ges 03.08.2010 23:13
1

Några intressanta svar här, varav en av dem till och med kommer nära att svara på frågan enligt min åsikt.

Vad är långsam matlagning? Som det står, lagar det något under en lång tidsperiod.

Vad är det bra för? Nu är det här nyckelfrågan. Varför skulle du vilja laga mat under en lång tid om du kunde laga det snabbt och få samma resultat?

Vad det är bra för är hårdare, billigare köttstycken som du inte kan laga till en tillfredsställande ömhet med snabbare metoder. För att få den ömhet som krävs måste du laga matet under ganska lång tid.

Ju svårare köttet är, ju längre du måste laga det för.

Därför tror jag det korrekta svaret du letar efter är långsam matlagning bra för tuffa, billiga köttstycken.

Långsam matlagning som utvecklats från en tid då befolkningen helt enkelt inte hade de ekonomiska resurserna för att kunna ha råd med de bättre, ömma dyrare köttstyckena och var tvungna att göra med vad de kunde ha råd och de var alltid mindre gynnade, hårdare skärningar ingen annan ville ha. För att göra dem ätbara kokade de dem på låg värme under en lång tidsperiod, varför långsam matlagning.

    
svaret ges 01.12.2012 14:23
1

Som andra har sagt, innebär långsam matlagning långvarig tillagning vid låga temperaturer. Köttet börjar kontraktera vid temperaturer över 100 grader F och kommer att börja ge upp juice när det når 140 grader. Köttkött vid en temperatur mellan 130 och 140 grader tillåter kollagen nedbrytning, samtidigt som köttet blir saftigt.

Kokning vid temperaturer över 140 grader minskar tillagningstiden, men köttets kärntemperatur bör inte överstiga 150 grader. Vid 160 grader blir det överkokt.

Uppdatering: Det finns ett faktumfel i mitt svar ovan. Kollagen börjar bryta ner vid ca 160ºF (71ºC) så kött som stewes måste nå och behålla en temperatur på minst 160ºF i 2 till 6 timmar . Köttet kommer bara att vara "saftigt" om det finns mycket bindväv (dvs kollagen) i köttet till att börja med.

    
svaret ges 04.08.2010 01:37
0

Långsam matlagning ökar. Det bryter också ner proteiner i fria aminosyror, som glutamat, vilket ökar den smakfulla umamismakningen av många livsmedel.

    
svaret ges 26.03.2014 08:22
Senaste kommentarerna

Långsam matlagning är när man tittar på hur lång tid det tar mat att laga mat. "Men det är kanske inte helt exakt för de flesta nötköttsprodukter som bearbetas till hamburgare. Medan FDA-etiketten på hamburgarpatty filéer indikerar att biff bör vara beredd att röka i 10 till 30 minuter till nötkött som sauteras på lite extra värme och reduceras till cirka en kopp vätska innan det kastas med en våt blandning av sojasås, mjöl, örter, ost och / eller lök. "Hela programmet" består av mer än 225... Läs mer