Vad är storleken på holodeck-scenerna? [duplicera]

1

Vad är gränsen för vad holodeck kan generera? Från episoderna av Star Trek som jag har sett kan holodeck i alla fall kunna generera några stadsblock. Men kan det göra mer, en hel stad, ett land eller till och med en hel värld?

Är det också beroende av fartyget? Till exempel kan holodeck på Enterprise vara kraftfullare än den på Voyager, och kan därmed kunna generera mer av en scen.

    
uppsättning Ryguy 11.08.2016 07:25

2 svar

3

Teoretiskt sett finns ingen övre gräns för mängden uppfattat utrymme i ett holo-program.

IIRC den första episoden av TNG förklarade det således:

När du flyttar inuti holodecken skapas ett kraftfält under dina fötter och flyttas bakåt i samma takt som du flyttar framåt. Det känns som om du rör dig, men du är faktiskt inte.

Samma sak gäller för uppfattad avstånd av objekt, förutom att holodeck använder projicerat ljus så att ett föremål visas längre bort. När du försöker flytta mot objektet ändras projektionen så att den verkar som du rör dig närmare.

    
svaret ges 11.08.2016 10:15
0

Det finns ingen gräns för storleken på det område som datorn kan producera, men för varje människa behöver du 2-3 meter kvadrerad så att det inte finns någon risk för att någon stöter på andra när de skiljer sig och i olika områden.

Du kan också "lura" holoprojektorerna genom att hoppa eller kasta saker som är riktiga. Om du gör så tar du bort möjligheten för simuleringen att flytta dig / objektet på ett sådant sätt att du inte slår på väggen. Detta är fallet, för en perfekt simulering för att ta hänsyn till detta behöver du 407 meter. Självklart är det opraktiskt på ett fartyg, så det är utformat för att ta hänsyn till fri rörlighet snarare än kastade objekt.

    
svaret ges 11.08.2016 11:16