glutenfria heta korsbunkar

2

Vad kan jag lägga till för att göra mina glutenfria bullar en anständig storlek. Jag har försökt i flera år. Det måste finnas något att lyfta dem och göra dem i samma storlek som våra vanliga varmkorsbunkar

    
uppsättning merilyn 12.04.2014 09:54

1 svar

2

Varmkorsbullar är ett jästbröd, och utan utvecklat gluten kommer huvuddelen av luften som produceras av jäst att fly från degen. Utan utvecklad gluten får du inte samma hiss, och din textur blir mycket mer smula.

Den typiska lösningen på detta är att lägga till xantan eller guargummi till din deg, detta kommer att fungera som ett glutenutbyte och hjälper till att fälla luft och förbättra texturen. Båda är lättillgängliga i många länder. Du kan också lägga till båda samtidigt.

Föreslagna mängder för bröd är: Xanthan Gum - 1-2 tsk per amerikansk kopp mjöl (ca 125 g beroende på vilken typ av mjöl) Guar Gum - 1 1/2 tsk - 1 tsksp per US-kopp

Det beror på hur stretchig du vill att din deg ska vara. Heta korsbullar tenderar att vara ganska stretchiga, så om det var jag skulle jag lägga till 1 1/2 - 1 3/4 tsk per kopp mjöl och se hur du går. Låt oss veta hur det går!

    
svaret ges 12.04.2014 13:57