Jag köpte torskfisk på söndag eftermiddag och lagade den tisdagskvällen ... Det var lite tjuv, var det för att det var dåligt?

1

Jag köpte fisken från Whole Foods, så jag antar att det var bra kvalitet. Receptet som jag använde sa att skära fisken i remsor och laga 2 minuter per sida. Jag var inte säker på om det betydde topp och botten eller alla 4 sidor. Jag slutade laga mat i ca 7 minuter med jämna mellanrum. Det var snyggt när vi åt det. Jag har aldrig kokat det (eller ätit det som jag kommer ihåg) så jag är inte säker på om det var normalt. Min man har haft det två gånger på resor nyligen och han verkade överraskad av konsistensen även om han hade ätit en annan sort.

Så, min fråga är: Har jag förstört det genom att laga mat eller väntade jag för länge för att laga mat och det gick dåligt dåligt, eller är det bara hur det ska vara?

    
uppsättning Nicole 16.07.2014 18:10

2 svar

1

Torsk tenderar att vara ganska fast jämfört med annan vit fisk (tilapia, etc.), men det kan variera lite i konsistens beroende på sorten. Vit fisk i allmänhet tenderar också att överkaka ganska lätt och kommer snabbt att förlora fukt.

Vanligtvis recept som anger tillagningstider "per sida" betyder topp och botten - det vill säga att du slår maten över istället för att laga mat på 4 sidor. Det skulle innebära att laga mat i ungefär 4 minuter, vilket låter rätt för mig för torsk, snarare än dina 7 totalt minuter. Det är tillräckligt med en marginal för att resultera i överkokt fisk.

2 dagar handlar bara om maximalt för säker lagring per vår generellt rekommenderade riktlinjer (förutsatt att du lagrade det ordentligt inslaget och kylt) men Whole Foods gör ganska bra med att rotera deras lager, så det är inte särskilt troligt att fisken var betydligt äldre än. Om du inte märkte någon smalhet, offensiv eller fiskig lukt eller andra direkta tecken på förstörelse, är du troligt säker. Under alla omständigheter skulle den här typen av nedgång förmodligen inte orsaka en förändring i konsistensen - du märker effekten mer i smaken.

Nu, tyvärr, eftersom du redan har konsumerat fisken, kan du upptäcka själv om det hade gått dåligt, men jag tror det är osannolikt. Den mest troliga gärningsmannen är att den var måttligt överkokt.

    
svaret ges 16.07.2014 20:27
0

När du klippte den i remsor, klippte du med eller mot kornet?

Även om det typiskt är en teknik med andra kött, påverkar den konsistens av fisk (som borras i mig av min sushi kockvän).

Bara du kan se om det var dåligt (syn, lukt).

Jag tycker att den delade fisken tenderar att förlora lite fukt när den sitter (luta de fiskpaketen i snabbköpet - om de har varit ute för ett tag kommer du förmodligen att se den flytande poolen upp i hörn). Kanske kan fuktförlusten ha bidragit till dina resultat också.

    
svaret ges 16.07.2014 18:50