Book med fordon som glider på spår med en friktionsfri vätska [dubbletter]

3

När jag var i tidigt gymnasium, kom jag ihåg att läsa en bok som sattes i en alternativ värld där fordon slängde på spår med ett friktionsfritt, perfekt smörjmedel.

Jag trodde det kan ha varit en Discworld-bok, men jag har inte kunnat hitta vilken bok det var. Jag är inte säker på om det var en Discworld-bok eller inte.

redigera: Jag tror att det var från en bok som var snäll i venen på Red Dwarf eller Hitchiker's Guide eller något liknande. Jag gillade de halvhumorösa sci-fi-fiction-böckerna vid den tiden.

edit2: Jag tycker att omslaget också hade någon typ av tecknade människor eller djur som ser ut på det, och kanske eller inte har fått en bild av ett av fordonen. Bara typ av vagnstjärna, kanske med slädar.

    
uppsättning localhost 07.04.2014 06:37

2 svar

7

Låter som David Brins Practice Effect

Det har friktionslösa vätskor som används för att göra en travois-stil vagn effektiv och en kvasi-medeltida inställning.

Andra detaljer som jag kommer ihåg inkluderar att träna en blixtlås tills den blev en flexibel såg och en bemannad drake i ett flygplan. Huvudpersonen lade också råa hjul till en vagn och praktiserade dem sedan till ett snabbt fordon.

    
svaret ges 07.04.2014 08:38
3

Det kunde ha varit Doctor Who - The Infinity Race av Simon Messingham - länk .

Det ligger på planeten Selonart där en båtlöpning äger rum i ett friktionsnullande ljusvatten.

    
svaret ges 07.04.2014 15:23