Possible att sätta en epoxibeläggning på spånskiva?

0

Är det möjligt / rekommenderat att sätta epoxi som Rust-Oleum Epoxy Garage Floor Coating på spånskiva? Vilken hjälp som helst skulle uppskattas!

länk

    
uppsättning user1313467 10.07.2014 02:41

3 svar

5

Eventuellt, ja. Rekommenderas - förmodligen inte. Vilket syfte har du för avsikt att tjäna? Varför tror du att epoxibeläggning (avsedd för applicering på betong) gör det bättre för syftet? Med eller utan beläggningar är spånskivan även lämpligt för ändamålet?

Svara på kommentar: Marine-plywood skulle ha varit ett mycket bättre materialval - om verksamheten varar tillräckligt länge för att du ska kunna upptäcka varför det är fallet, kom ihåg det när du måste byta spånskiva. Spånskiva faller ifrån varandra när det blir våt, och det kommer, oavsett vad du täcker med. Med tanke på att det är en matfordon måste ditt val av golv passera hälsoavdelningsinspektionens tillämpning på den ort där den är verksam, och de kan väl ha en preferens eller till och med en lista över godkända material. kolla med dem innan du fortsätter. Korrekt applicerad vinylplatta golv är mycket sannolikt mer hållbar än epoxi-epoxi kan flisas. De fasta vinylplattorna vanliga i kommersiella kök tar mycket missbruk, och om de är så illa skadade kan de ersättas individuellt.

    
svaret ges 10.07.2014 02:53
2

Såsom är fallet i nästan alla situationer har du två val:

1- Gör det rätt

2- Få det gjort

Den första vägen innebär att spånplattan slits ut. Encerwal har rätt, spånskiva är inte lämplig för den applikationen. För att inte nämna att de flesta pb-gaser från formaldehyd (när de inte förseglas ordentligt) vilket är ska vi säga ... mindre än bra för de människor som äter maten som kommer ut ur lastbilen.

Den andra vägen kräver att den ständigt älskande bejesusen sitter ut ur pb-golvet i hopp om att bevara den tillräckligt länge för att få dig till den tid då du kan fixa det ordentligt. Jag ser ingen anledning att produkten i din länk inte fungerar men om det var jag skulle jag titta på en däckåterställare så här: länk

Det är gjort att hålla sig till trä, vilket är mer eller mindre vad pb är, och det är tillräckligt tjockt för att klara de flesta slängar och pilar du ska kasta på den. Om det är möjligt, få kanterna och undersidan också. Ge tillräckligt med tid för att lufta ut med aktiv ventilation eller röken kan smaka maten.

Jag vet inte om detta kvalificerar som "bra" råd, men jag tycker att det är det bästa du kan göra med situationen. Bra lycka

    
svaret ges 10.07.2014 05:50
0

Om spånskivan är i gott skick, och är strukturellt tillräcklig för uppgiften, ser epoxi ut som en bra idé. Men du tittar på det på fel sätt: istället för att tänka på golvfärg, tänk på golvytan.

Först vill du använda en epoxi som verkligen är "rinnande" och menade att tränga in i trä. Idealiskt något som Git-Rot eller som backup, en 2-delig epoxiprimer gjord för borstning. Om det inte är möjligt, skulle jag titta på att gå direkt in med West System epoxy.

Nästa skulle jag rocka med West System epoxy, ett mycket mångsidigt epoxysystem med 100 användningar. De gör en serie limning och mässing fyllmedel som låter dig använda den för allt från bondo till laminering av trä till byggbåtar. I det här fallet skulle jag belägga golvet med flera lager, vilket ger ett övertäckningsintervall över natten, på samma sätt som du kan göra "bordplatta epoxi".

Jag var ovillig att rekommendera West System på grund av den ganska dyrbara kostnaden för en gallon av bas och 1/5 gallon härdare och pumppaketet. Men då tittade jag på priset på Rustoleums garagefärg! Väst är billigare och oändligt mer användbart, med utmärkt hållbarhetstid. (6 år gammal epoxi fungerar bra för mig). Du kommer aldrig att köpa en epoxypaket för hårdvaruaffärer igen.

Om du ska gå på den, blanda den sista kappan med en dragkraftadditiv, såsom sand, eller de som säljs med Rustoleums system.

    
svaret ges 23.10.2016 02:58