Repairing bubblande (blåst) gips på en innervägg

4

Jag har ingen aning om vilken typ av vägg det här är. Båda mina väggar som är nära radiatorer har detta bubblande gipsutseende. Jag har läst att målningen med temperaturskillnader kan orsaka bubblor (som målning på vintern och sedan värmaren är på). Det rekommenderades att måla på sommaren när fönstren kan lämnas öppen för att jämföra temperaturen när färgen torkar.

Inte säker på vad man ska göra om botten. Hur reparerar jag den här väggen? Det verkar vara färg - > mycket tunt lager av gips - > betong. Behöver hela väggen tas ner? Ska jag bara skrapa bort gipset och motstå? Jag tänkte på att slipa ner bubblorna, respackle och repainting. Behöver hela väggen gå ut?

Mitten av väggen

Överstpåväggen

    
uppsättning Rhea 22.03.2011 20:20

3 svar

7

Jag misstänker att det orsakas av fuktmigration genom gipset. Jag skulle definitivt skrapa bort det skadade färgen och undermaterialet först. Kontrollera om det är fukt, bättre att använda en fuktmätare om möjligt. Leta efter andra områden under golvet för eventuella bevis på vatteninfiltrering. Kan ha varit en gång sak, men jag skulle leta efter grundorsaken, som jag tror kan vara vatten. När du är nöjd är området torrt, ta bort allt lös eller smutsigt gips ner till en fast bas. Om hålrummen är djupa skulle jag först använda en tunna uppsättning typ fyllmedel, sedan en Spackle eller gipsmassa för att få en jämn yta.

    
svaret ges 22.03.2011 22:59
1

Jag skulle andra Shirlock ... som verkar vara ett fuktproblem. Gipsar bubblan eller bara färgen?

Är de fasta betongväggar? Om inte, tror jag inte det är betong du tittar på, men traditionell gammalskola gips. Gips fästes i två lager ... skraplåten och ytskiktet.

Om det bara är färgen, och alla lager av färg avtar som helhet, skulle jag säga att problemet är fukt. Det kan vara ett mycket annorlunda djur att avhjälpa.

    
svaret ges 22.03.2011 23:53
0

Om det finns fukt i gipset, kommer värmen att förånga det och detta skapar tryck som blåser ytterplåten och målar bort.

Liknande med gamla klädplattor (ommålat på innersidan) efter att du isolerat ett hus - på vintern absorberar klädplattorna fukt (eftersom relativ fuktighet är hög då) och på den första soliga dagen på våren kommer värmen att blåsa av färgen (i andra ord kommer det att skala). Detta enligt Building Science Corporation i MA.

    
svaret ges 22.07.2018 22:49