Can en odödlig stång bärs i en påsehake?

40

Om en Olovlig Rod görs för att stanna stilla, och en Bag of Holding är placerad runt den så att stången är helt stängd i det icke-dimensionala rummet, hänger påsen på stången, eller rör staven runt med väskan (och om så är fallet, förblir den flytande rörlig i väskan)?

    
uppsättning cartomancer 13.08.2013 21:23

4 svar

38

Trevlig teoretisk fråga. :) Och jag är delvis oense med de andra två (?) Svaren (som jag har sett hittills.)

Jag skulle vilja säga att du skulle kunna placera hänget med hållfasthet runt den odödliga staven eller trycka staven i väskan, men med en mycket, mycket allvarlig ansträngning - en DC 30 Strength check bara. Varför? Eftersom

 • "stången rör sig inte från var den är", dvs. Den har en ganska fast position i rymden, och

 • "Hållbarhetspåsen öppnar sig i ett icke-dimensionerat utrymme", det vill säga insidan av påsen är en annan plats,

 • ... och stången rör sig inte från var den är, om du inte tillämpar allvarlig kraft (en DC30 STR kontroll enligt reglerna.) Dra på påsen över stången eller tryck på staven i väskan Stång för att flytta, från den ursprungliga dimensionen till väskans dimension. Det skulle vara som att försöka röra två liknande magnetpoler mot varandra - vilket kan göras med tillräckligt stor kraft. Så du kan dra på påsen över stången, etc ... med en DC30 STR check.

  Om du aktiverar stången i väskan, blir dess position fixerad i väskens "oavsiktliga" utrymme (vad det än betyder), så du kan flytta väskan någonstans på utsidan, med staven i en fast position i den.

  Om du aktiverar stången när den bara delvis är täckt av påsen, flyttar påsen av staven eller flyttar staven tillsammans med påsen skulle det vara en DC30 STR-kontroll eftersom stången skulle ha en fast position både inom och utan påsen. (Tja, beroende på din syn på fysik och magi, kan du sänka DC i ett sådant fall till ditt hjärtans innehåll.)

      
  svaret ges 13.08.2013 21:34
  19

  Ja.

  Eftersom hållbarhetspåsatsen anger att den använder sitt eget, icke-dimensionella utrymme, kanske den odödliga staven inte rör sig inom den separata dimensionen, men själva dimensionen flyttas tillsammans med påsehållaren .

  Tänk på att förankra en båt i ett badkar. Din båt är förankrad, men du kan fortsätta att flytta badkaret runt.

  Förtydligande: För att få en fast stång för att förbli stationär och inuti en väska, måste du komma in i påsen med staven av och < em> sedan aktivera det. Se även: OpaCitiZens svar

      
  svaret ges 13.08.2013 21:26
  9

  Jag tror att rörligheten gäller för planet (eller dimensionen) där det ligger. Eftersom en påsehåll är ett extradimensionellt utrymme, i själva verket ett annat plan, även om det är en liten, kommer staven att vara obeveklig inne i planet medan inloppet till planet, väskan, kan röra sig fritt.

      
  svaret ges 13.08.2013 21:26
  1

  Aktivera stången i luften och fixa den i rymden i vilken värld du befinner dig. Fästa den i det där rummet i världen (dvs till planeten eller kroppen du står på, annars skulle det kunna riva planeten när det rörde sig genom det medan den kretsar runt en sol). Genom att placera påsen över det får det extradimensionella utrymmet att röra sig runt väskan, inte stången att röra sig i utrymmet. Jag tror att användarens makt som skapade varje objekt kan komma i spel, men, DM: s samtal här kommer det antingen att göra:

  1) Ställs fortfarande på originalplatsen, och påsen kan hänga på den, för att den aldrig lämnade det första planetens existens. (om kraften i väskans tillverkare är lägre än kraften hos stångens tillverkare) eller

  2) Påsen kommer att kunna dra stången bort, för att den luras i att tänka att den fortfarande är i samma utrymme. Vid avlägsnande från påsen kommer det att genast återuppta positionen i ORIGINAL världen / planet. -Detta skulle betyda antingen:

  2A) försvinner och återkommer direkt i originalplatsen, ELLER,

  2B) flyttade den omedelbart till den ursprungliga platsen, eftersom den elastiska kopplingen mellan vortexen i svarthålstypen av väskan släpper ut varpen i mellanslag mellan de två dimensionerna och lämnar ett stavformigt hål i ALLT i det är vägen (Warner bröder stil, dvs coyoteformade hål) det är en byggnad, ett berg, en vagn eller ens hästen! Unmovable blir ostoppbar, men tar ingen tid i övergången.

  Med tanke på några sekunder av prep, jagas av en smal canyon kan vara kul om du tänker på det! Att resa tillräckligt långt för att passera horisonten och gå över kurvan på vilken planet som helst du kan vara på kan bilda en ny bäck eller gå längre, orsaka att en mycket liten vulkan bildas i båda ändarna.

      
  svaret ges 30.04.2016 08:30