Can en ventilkåpa avsedd för 12 "djupa skåp installeras under IKEAs 15" -dynskåp?

2

Vi gör oss redo för vårt teeny-små lägenhetskök (8 fot) och ett sätt att spara utrymme är med mindre apparater - 18 "bred diskmaskin och 24" brett kylskåp och intervall. För 24-tumsintervallet behöver vi en 24-tums ventilationshuvud, helst en skåp typ 1 .

De flesta ställen säljer 24 "breda ventiler som standard, lagervara 2 , så det är inte problemet. Problemet är att vi får IKEA-skåp och i deras nya (ish) SEKTION-linjen, väggskåp är 15 "djup i stället för 12" som alla andra gör. IKEA säljer ventiler för att passa sina djupare skåp, men de är alla 30 "breda, som bara inte passar, oavsett hur jag leka med sitt köksdesignersprogram 3 .

Så jag kommer till min fråga: Kan vi hålla en underkastningslucka utformad för en standard 12 "djup skåp under ett 15" djup skåp? Och om ja, hur? Skulle en 2 × 4 skruvad på väggen, undersidan täckt med metall blinkande, räcka? Har någon redan gjort det här? Om ja, har du bilder?

1 Ja, du förlorar utrymme inuti skåpet för ventilen, men det finns fortfarande utrymme för saker som bakplåt och skärbrädor. Nämnde jag att det här köket är 8 kvadratmeter?
2 Jag förstår verkligen inte detta: 24 "brett intervall är helt en specialbeställningsvara, som i , för de alternativ vi ville ha (elektrisk, slät topp och vit) hade vi ett urval av exakt ... en. Avluftningshuven ska vara minst lika bred som intervallet. Så varför är 24 "ventilationsfläktar vanliga? Vem köper dem? Jag förstår inte det.
3 Vilket är fantastiskt, men försök inte ens att köra det i minnesläckande Firefox.

    
uppsättning Martha 20.12.2016 00:38

1 svar

1

Hitta en anständig hvac fabricator och de kan böja dig ett 24 "x 3" ark av rostfritt stål.

Det enklaste sättet att göra det här arbetet är att lägga ramverk mot bakväggen (2-2x4 upprätt för 3 "bredd) och släppa stålet mot det. Det har fördelen att vara fast och erbjuda en extra plats för fäst huven.

Beroende på ditt skåp, kan du eventuellt ventilera genom ryggen, vilket ger dig mer utrymme i skåpet. (Detta kan leda dig till en 3-1 / 2 "spacer för att ge lite utrymme för den typiska 10x3-1 / 4-kanalen.)

    
svaret ges 20.12.2016 15:59