Vad är det bästa verktyget / metoden för borttagning av vin?

7

Jag köpte nyligen ett 108 år gammalt hus med ett gammalt garage som har vinstockar som växer upp bakom hela strukturen. vinrankorna har börjat komma in i takrännorna och även inuti garaget. jag vill rippa dem alla ner men jag är inte säker på de bästa verktygen för att göra jobbet enklare och vilka steg jag kan ta för att sakta / stoppa deras återväxt.

    
uppsättning Aarthi 20.11.2010 15:53

6 svar

5

Förutom de vanliga verktygen som pruners, hedge saxar, etc., innehåller mina verktyg för att kontrollera oroväckande vegetation:

  • beskärningssåg (leta efter en som skär på både tryck- och dragstreck):

  • bypass-lopper(mycketmerhävstångänenvanligpruner):

  • trädprästare (inte längre klättra på en stege för att komma på höga grenar!):

I din situation skulle jag börja med att använda dessa verktyg för att skära ned alla vinstockar nära marken. Gradera så mycket av rötterna som möjligt, följ sedan området för nya skott och gräva dem ut (eller spruta dem med weedkiller) när de dyker upp. Så småningom blir du av med dem, men det kan ta uthållighet från din sida.

    
svaret ges 20.11.2010 16:22
4

Vi hade en säng av murgröna, Virginia creeper, och gud vet allt vad mer. Det växte och spredde ett par fötter om året om de lämnade okontrollerade, och ständigt försökte klättra på våra husväggar. Det tar allvarliga ansträngningar att ta bort, eftersom rötterna går ganska djupt.

Först tog jag upp så mycket jag kunde. Akta dig för om det finns otäcka saker som giftig murgröna där också. Om det är ett problem, så finns det lotioner du kan ansöka före (och efter) du kommer in i det, för att förhindra problem. Och bära handskar, långa ärmar, etc.

Var försiktig om murgröna klättrar på ditt hus, eftersom tendrilsna kan vara tillräckligt starka för att skada sidorna när du drar av dem, speciellt om du bara sliter bort den. Du kan behöva döda murgröna först, skär bort så mycket du kan på huset. Nästa år kan du återvända till alla tendrils som fortfarande hänger på huset för att ta bort dem när de torkas upp.

Sedan använde jag en pitchfork för att gräva så djupt som möjligt. I mitt fall gick jag över en fot djup över hela sängen och vred över varje tum av jorden. När jag grävde upp marken kunde nu rötterna i det området dras för hand (med ett par tunga handskar.) När rötterna gick för djupt för att dras, använde jag en liten hatchet för att skära av dem. (Använd en gammal hatchet.)

Nästa vår, min förväntan är att behöva behandla några vinstockar som fortfarande kommer upp med koncentrerad Brushbegone. Jag kommer att applicera detta med en pensel på några löv när de börjar växa för att undvika överspray.

    
svaret ges 21.11.2010 15:24
2

Mitt första valfria vapen är nu beskärningssagen. Detta var min situation, och Efter lite frustration gick jag och köpte några verktyg som kunde göra jobbet enklare, och en beskärningssåg var en av dem (jag tog machete tillbaka, visar att den serrated kanten var bättre än en slät). Jag tar handfuls åt gången och hackar bort på vinrankorna tills marken är tillräckligt klar för att gräva ut rötter. Vad använder jag för att gräva ut de rötter du frågar? Min trofasta 5lb pick mattock självklart.

Det breda bladet hjälper dig att gräva under rotbuntarna (en 5lb-sväng går ganska djupt), och med hjälp av hävstång kan jag dyka upp dem. Det är hårt arbete oavsett hur du skar den (!), Och min är fortfarande ett pågående arbete.

    
svaret ges 15.08.2013 12:24
1

Jag gjorde nyligen samma uppgift. Våra blomsterbäddar var övervuxna med Vinca och engelska Ivy. Den engelska ivy växte in i injekteringen mellan våra tegelstenar och dödade våra 100 år gamla ekträd. De mest användbara verktygen jag hittade var en spade och ett par små beskärningsaxlar, som dessa . Att gräva rötterna ur marken hjälper till att hindra murgröna från att återvända. Saxarna hjälper till att ta bort det från ditt hus när det är vuxet eller vred sig runt saker så illa att det kommer att skada ditt hus för att bara dra ner det.

Det var en mycket tråkig uppgift, och det är nästan omöjligt att få alla rötter första gången. Jag kunde helt avlägsna alla murgröna genom att leta efter platser där det poppade upp igen de närmaste månaderna och gräva ut rötterna på dessa platser. Lycka till!

    
svaret ges 20.11.2010 16:04
1

Jag håller med alla de verktyg som Niall C. nämnde, och för de riktigt riktigt övervuxna områdena, använde jag en weed eater (sträng trimmer), motorsåg och prybar:

Jag hade ett träd som var täckt i vinstockar när jag flyttade in. Först rensade jag ett område så jag kunde se till att arbeta med strängtrimmeren. Sedan tog jag en motorsåg för att klippa nästan hela vägen genom de 2 + tum tjocka vinstockarna, i en ring, hela vägen runt trädet, sedan igen, ca 9 tum ovanför den. (den ena sidan är svårare, eftersom den var ganska nära staketet). Sedan tog jag prybaren och prydde ut vinterns sektioner.

Inom några veckor började vinstockarna dö ut ... tyvärr har jag aldrig lyckats få alla vinstockar upprotade, med den så starka i området, så jag måste slå den med bypassprunersna varje år ot två för att hålla det klättra upp igen.

    
svaret ges 21.11.2010 04:18
0

Ett verktyg som det här är bra för att rippa vinstockar bort från trädstammar etc. Bilden är av en stor höskrok, men de gör också spetsar för hockey skridskor, eller gör din egen med ett par tum brösthandtag och en 20d box spik eller liknande.

    
svaret ges 18.03.2018 13:56