Are levande leeches tillåtna via TSA checkpoints?

13

På det mest röstade svaret på Vilka tekniker, tricks eller på annat sätt har du använt dig för uppgraderingar på flygningar? , det fanns en kommentar om leeches:

Though if you're a doctor of 14th century philosophy, you should probably carry some leeches with you just in case you're called upon to provide medical assistance to a fellow passenger.

Även om detta är uppenbarligen ett skämtkommentar, fick det intresse för huruvida levande leeches är tillåtna genom flygkontrollpunkter. Sedan (förvånansvärt) har ingen lagt upp det här eftersom det var fråga om 2011, trodde jag att jag skulle gå vidare och skicka den.

Så, vad är statusen för live-leeches och TSA?

    
uppsättning Nzall 02.06.2014 13:06

1 svar

7

I teorin tror jag att du kan, men jag skulle inte rekommendera att försöka.

Såvitt jag kan bestämma, har TSA inte tagit något offentligt ställning om tillåtligheten av leeches, och det är allt som kan sägas definitivt. Men eftersom det här är en inbjudan till spekulation, låt mig spekulera.

Den officiella listan över förbjudna artiklar är huvudsakligen saker som kan användas som vapen, liksom vätskor eller geler av vilken typ som helst i behållare större än 100 ml. Mat är inte uteslutet från den flytande begränsningen, så hävdar inte att de är för levande bete eller fågelfoder - eller för din berömda flodbottenstew - som det kommer att få dig ingenstans.

I teorin kan du deklarera dem som läkemedel, eftersom det finns legitim moderna medicinska användningar för leeches , men användningarna är mycket begränsade (t.ex. efter operation) och jag tvivlar på att du kan hitta en medicinsk proffs som skulle skriva ett brev som säger att du måste ta med dem ombord. Du kan noga bära dem i ditt checkade bagage. Och leeches finns på alla bebodda kontinenter, och förmodligen inte alltför svårt att erhålla vid din destination.

Det mest lovande alternativet skulle då vara att deklarera dem som husdjur. Leeches är ett legitimt tillägg till ett akvarium, och husdjur är befriade från den flytande begränsningen förutsatt att du kan visa att de lever. Till exempel är levande fisk tillåtna om de är i ett klart spridningssäkert behållare så att siktaren kan se dem simma runt, vilket visar att vattnet inte innehåller en hög koncentration av sprängämnen eller toxiner. Detta kan vara svårare att demonstrera med leeches; plocka dem som är extra viggly.

Men pekskärmar kan fortfarande, efter eget gottfinnande, utesluta eller kräva ytterligare screening av andra föremål som enligt deras bedömning kan äventyra passagerare. Med tanke på den viscerala reaktionen har de flesta människor till och med ordet leech , och eftersom det faktiskt är en blodsugande mask som utsöndrar ett ämne som främjar blödning, skulle det inte vara oväntat för dem att inte tillåta dem det förflutna "hotande" föremål har infamously inkluderat äppelmos, guppies, medicinska urostomipåsar och en 82-årig bröstcanceröverlevandes protetiska bröst . (Men inte till soapbox).

Även om du får dina leeches genom TSA-kontrollpunkten, kanske du kanske inte får ta dem ombord på ett flygplan. Flygbolag har sin egen policy om föremål som är tillåtna i stugan. till exempel finns det ingen TSA-restriktion på durian, men om ett grindagent för Singapore Airlines ser (eller luktar) dig med det i SFO-avgångsloungen kommer du inte att släppas igenom porten. På samma sätt är flygbolag i allmänhet okej med katter eller kaniner i djurhållare, men i allmänhet inte hamstrar eller ormar. Hur kabinpersonalen kan reagera på din burk av leeches är någons gissning.

    
svaret ges 18.06.2014 02:13