Vart sitter shoalen?

5

(Varning: spoilers. Det kommer inte att sätta allt i spoiler-taggar.)

Jag kallar dem Shoal; de har förmodligen ett annat namn, men inte en jag är medveten om.

I Doktor Mysterios återvändande avbildas de som hjärnor, eller snarare hjärnformade utomjordingar, som har vana att klippa människor, ta bort hjärnorna och sätta sig in.

I början av början säger Mr Brocks att han tittar på en av dem, "Det har samma ögon som dig" (vilket indikerar Dr Sims som redan har genomgått förfarandet). Självklart sitter den utomjordiska hjärnan i samma utrymme som vår egen hjärnans skulle. Annars skulle ögonpositionen inte passa.
Men vi ser senare att cheferna för sådana människor kan dela upp i mitten och kan användas som förvaringsskåp, för pistoler och grejer.

Så var sitter Shoalen faktiskt? De tar inte upp allt ledigt utrymme i huvudet? Är de deflatable? Bryter de sig själva i mitten när någon öppnar sitt huvud? Eller saknar jag något?

    
uppsättning Mr Lister 27.12.2016 15:23

1 svar

1

Vårt nervsystem är inte bara i vår hjärna, det finns också i ryggmärgen:

Jagspekulerarbarahär,men Shoal kan ändra sin form, hålla sina ögon i kraniet och klämma resten i ryggmärgen. Jag antar detta eftersom doktorn kallar dem (betonar min)

Multi-nucleate organism, functioning as an infinitely adaptable, independently functioning, peripatetic central nervous system.

Doctor Who: The Return of Doctor Mysterio

Att de är anpassningsbara, inte bara hjärnor, utan ett helt nervsystem, är det jag bygger på denna spekulation.

    
svaret ges 04.01.2017 11:58