Luggage bokningssystem för indiska järnvägar (Duronto Express 2nd AC)

6

Jag ska resa med min fru och ett treårigt barn via Duronto Express från Kolkata till Bangalore. Jag har två bekräftade platser i AC 2-nivå . Sätena är sido-övre och sido-nedre. Jag har tre stora resväskor av internationell storlek och de kan inte passa inuti det utrymme som finns under sidans nedre säte. För att vara på säkrare sidan, vad är alternativen för mig så att jag kan ha sinnesro under resan och också vara säker på att varorna hålls i förvaring.

P.S: Jag har ca 3 dagar mellan nu och det aktuella datumet för resan. Bara att låta dig veta denna information om det hjälper till med beslutsfattandet.

    
uppsättning Geek 13.10.2014 16:25

1 svar

4

Indiska järnvägar tillämpar en begränsning av totalvikt på ditt bagage i kilo. Du kan se detta enligt bagageregeln . För din färdklass är gränsen 50 kilo. Även om det finns dimensioneringsgränser, tycker jag att det är standardstorleken, dina luggages bör inte överstiga dem:

Trunks, suitcase and boxes having outside measurement of 100 cms. x 60 cms x 25 cms (length x breadth x height) will be allowed to be carried in the passenger compartments as personal luggage

Såvitt du är inom denna gräns får du bära den i facket.

Det finns också en maximal vikt som du kan ta som "bagage" (som i indiska järnvägstekniska termer är personligt bagage, den andra typen av gods som transporteras i en passagerare som transporterar tåg som heter "paket" som inte behöver en åtföljande passagerare och garanteras inte att transporteras med ett visst tåg / rutt) inom den avdelning per person som är 100 kilo per passagerare i den färdklass du anger.

Allt över gratis ersättning måste betalas för. I fallet om du inte har betalat och du befinner dig att transportera extra bagage kommer du att straffas. Allt över det maximala tillåtna bagaget måste bokas i bromsbil (en godsbuss som är kopplad till nästan alla express- / persontåg i Indiska järnvägarna).

I ditt specifika fall, för att vara helt säker kan du "boka" ditt bagage i ett avbrott som garanteras transporteras i samma tåg som din, om du känner att detta skulle orsaka problem inom tränaren. Du måste betala för den och packa den på lämpligt sätt för att garantera säker passage, men du är garanterad att det inte orsakar några problem med din resa. Om du vill vara helt säker kan du avstiga snabbt vid din destination och rusa till bagageutrymmet för att försäkra dig om att paketet inte misslyckas av personalen eller portarna. Dessutom gör du att du säkerställer att ditt bagage inte överförs.

Observera också att i varje AC 2-tiers coupé (som är en delavdelning av tränaren) finns det bara sex passagerare, inklusive sidans övre och nedre sida. Med tanke på ovanstående begränsningar är sannolikheten att du inte kan passa den under den närliggande passagerens nedre kaj låg, men du kan inte försumma det.

Det finns inga hårda och snabba regler om vem som placerar bagage där. I stället går bagaget i allmänhet "förvaltas" av passagerarna själva eller TTE (Traveling Ticket Examiner), men i de flesta fall är det inte ett problem.

    
svaret ges 27.11.2014 18:19