Sleep vs vila för älvor

3

Lång historia kort, jag måste döda en lagkamrat, men tyvärr innehåller våra spejder en elf och en shardmind. Jag läste att eladrin istället för att sova under sin utökade vila, gå in i en trance, men det finns motstridiga teorier om huruvida det gäller elvar också. Om elva faktiskt sover, skulle det göra mitt jobb mycket enklare. Sover de?

    
uppsättning abv2 14.08.2015 17:34

1 svar

10

Så, förutom att du starkt råder dig att inte delta i PVP inom DnD4e-reglerna (vilket är otroligt dåligt vid PVP) och mer generellt att inte morda dina lagkamrater, svarar jag gärna på dina reglerfrågor.

Du verkar ha mer än en fråga rullad där, så jag tar upp dem en i taget.

 • Hur medvetna är eladrin medan du tränar?

  Reglerna för eladrin säger, "När du är i trance, är du fullt medveten om din omgivning och märker närmar sig fiender och andra händelser som vanliga"

 • Är eladrin immun mot sömnseffekter, eftersom de inte behöver naturligtvis sova?

  Nej. I 4e ersattes denna immunitet med en +5 för att spara kasta mot charm effekter.

 • Gör älvor trance eller sömn?

  Det finns ingen hänvisning till trance i reglerna för älvor, så de sover. Jag har ingen aning om vem som säger att det finns "motstridiga teorier" om detta, men det finns inte. Elvor är inte eladrin, och en av skillnaderna är att de sover.

 • Är shardminds immun mot sömnseffekter, eftersom de inte behöver naturligtvis sova?

  Det finns ingen hänvisning till immunitet mot sömnseffekter i reglerna för shardminds, så de är inte immuniska mot sömnseffekter.

 • Gör attacker som gör ett mål omedvetet stack med naturlig sömn?

  Ja.

 • Vad är effekten av att stapla magisk sömn med naturlig sömn?

  När två effekter som orsakas av olika namngivna regelelement orsakar samma statuseffekt på en varelse, staplar de så länge som deras varaktighet är annorlunda. (det vill säga En varelse kan vara båda fördröjda till slutet av sin nästa tur och fördröjt spara ändar, men kan inte fördröjas spara slutar två gånger)

  Normalt är varelser som slås med en effekt automatiskt medvetna om alla effekterna av den effekten, såvida inte angreppet specifikt säger att målet är omedvetet att det påverkades. Så om du kastar (eller gifter) Sova på ett mål vet du att det blir magiskt gjort omedvetet. Det är upp till din GM att avgöra om det fortfarande gäller varelser som redan var medvetslös, men det skulle säkert gälla för Shardmind.

 • svaret ges 14.08.2015 19:39