How kan varje Cubone ha på sig sin döda mödrar?

61

Pokédex-posten för Pokémon Yellow säger att Cubone bär sin mors skalle:

Wears the skull of its deceased mother. Its cries echo inside the skull and come out as a sad melody.

Det här kan verka som en hänvisning till Marowak som var Spöken i Lavendelstad i Frist Generation spel, vilket betyder att det är en övergeneralisering av en specifik förekomst av en enda Cubones tragiska historia.

Likaså visas liknande Pokédex-poster i nästan någonsin spel, vilket tyder på att många, om inte alla, bär Cubone sina mödrar. Pokémon Moon s inträde går ett steg längre genom att föreslå att hantering av sin mors död är en nödvändig del av evolutionen:

The skull it wears on its head is that of its dead mother. According to some, it will evolve when it comes to terms with the pain of her death.

Hur är det logistiskt möjligt att varje kubon har en död mor vars skalle den bär på och att de måste komma överens med hennes död för att kunna utvecklas? Dessutom skulle det inte innebära att en kvinnlig Cubone / Marowak bara kan ha ett barn eftersom de bara har en skalle att ge?

    
uppsättning Thunderforge 15.05.2017 03:06

4 svar

73

Tyvärr tror jag inte att detta verkligen kan förklaras på ett sätt som försonar Pokedex-poster och spel- eller animationsinformation. Människor har kommit med många teorier genom åren, men ingen av dem fungerar verkligen.

  • Dömer kvinnlig Marowak efter att ha fött? Men då skulle det antagligen bli mycket mer manlig Cubone än kvinnlig. De har ett 50/50 könsförhållande. Förutom, rent i fråga om spelmekanik dör din Marowak inte om du odlar dem.
  • Är Cubone en omogen Kangaskhan? Det här är en teori som väcktes seriöst av många spelare tillbaka på dagen, men det är inte riktigt bra. Det är bara ren spekulation.
  • Dödar Cubone sin mamma? Det här är inte så meningslöst, eftersom Pokedex säger att Cubone är ledsen om hennes död.

Vidare lider alla dessa teorier (och i princip alla andra) av felet i ett ersättningsförhållande: Man kan lätt se att om varje kubon har sin mors skalle (och inte sin pappas) så måste det bara vara i bästa fall en Kubon för varje avelspar. Med andra ord är förhållandet mellan Cubone och Marowak-föräldrarna inte bättre än 1: 2. Detta är under det lönsamma ersättningsförhållandet för en befolkning.

Enligt min åsikt finns det bara en förnuftig förklaring:

Pokedex-felaktighet

Det finns många tecken på att vi inte ska ta Pokedex-informationen från spelen till nominellt värde.

Till exempel, med avseende på Marowak, säger Gold:

It collects bones from an unknown place. A Marowak graveyard exists somewhere in the world, rumors say.

Crystal presenterar emellertid samma information som faktum:

Somewhere in the world is a cemetery just for Marowak. It gets its bones from those graves.

Detta föreslår att vissa Pokedex-poster presenterar rykten som ett faktum. Det finns många andra exempel där Pokedex-poster bara inte har någon mening. Till exempel får vi veta att Banette brukade vara en plyschdocka:

A cursed energy permeated the stuffing of a discarded and forgotten plush doll, giving it new life as Banette. The Pokémon’s energy would escape if it were to ever open its mouth.

Men hur passar det här med sin föreutveckling, Shuppet , som kan ha varit en kasserad marionett, men visst ser inte ut som en plyschdocka?

Fire Red berättar för oss att:

It happened one morning - a boy with extrasensory powers awoke in bed transformed into Kadabra.

Men samma information presenteras som ryktet i Pokemon Sun:

A theory exists that this Pokémon was a young boy who couldn’t control his psychic powers and ended up transformed into this Pokémon.

Och det här förstår naturligtvis inte lite när vi anser att det utvecklas från Abra, så varför skulle ursprunget vara en liten pojke?

Det finns många andra exempel på Pokedex-poster som inte har någon betydelse eller motsäger sig själva eller andra Pokedex-poster.

I slutändan tycker jag att det mest begripliga är att Pokedex är bristfällig. Den innehåller myt och rykte samt forskning, och ibland (som tidigare exempel visar) skickas dem bort som faktum.

    
svaret ges 15.05.2017 03:40
19

I det första spelet anses Pokedex vara en ny innovation, till den punkt som professor Oak, en ledande expert på Pokemon, bara fått en. Från det här är det möjligt att anta att din resa i Pokemon Red, Blue och Yellow är en del av professor eks forskning med hjälp av det här nya verktyget.

Professor Oak beskriver Pokedex som "high tech encyclopedia", det vill säga att det är en enhet som används för att aggregera information om ett ämne, snarare än ett verktyg för observation eller mätning.

Eftersom data bara registreras efter att du har tagit en Pokemon, kan det innebära att Pokemon du fångar studeras av ek, och hans fynd och anteckningar laddas upp till någon form av molninformationsnav som din Pokedex kan komma åt. Detta skulle vara förenligt med att vara den blödande kanten av teknik, eftersom den senaste utvecklingen av internet i Pokemon-världen betraktas som signifikanta nyheter, vilket framgår av att prata med mannen utanför Oaks lab och Bills relativa berömmelse för hans bidrag. Därför kommer de senaste tekniska innovationerna att relatera till digital telekommunikation på lång sikt.

Det är därför möjligt att ditt äventyr i de ursprungliga Pokemon-spelen var grunden för de uppgifter som finns tillgängliga på Cubone i alla efterföljande pokemonspel. Pokedex skulle i detta fall fungera som en typ av Wikipedia för forskare att dela anteckningar om sina observationer av Pokemon, och vad du ser i konton för Cubone är helt enkelt originalen anteckningar Oak tog på lavendelstaden Cubone i vården av Herr Fuji.

I Pokemon Crystal är posten som ges för Cubone

It lost its mother after its birth. It wears its mother's skull, never revealing its true face.

Detta är skrivet i en stil som tycks indikera en individ, snarare än att tala om en bred grupp, som kan stödja detta. Ytterligare bevis skulle vara själva förutsättningen för spelen. I Pokemon Röd och Blå Ek skickar dig på ditt uppdrag för att uppfylla hans dröm om att skapa en omfattande lista över alla Pokemon, men Pokedex vet information som du inte kan känna dig själv, till exempel de lokala distributionerna av Pokemon i områden du inte har besökt. Kombinationen av det faktum att ek kräver att du går på din resa för att slutföra Pokedex tillsammans med det faktum att Pokedex uppdaterar med data du inte kan ha lärt dig själv indikerar att vissa av dessa data måste komma från en extern källa, nämligen ek.

Således kan den inkonsekventa / otrogna dataen för Cubone hänföras till en överblick över forskare i Pokemon-världen, och uppdaterar inte Cubones inmatning med mer exakta data efter Oaks ursprungliga undersökning. När det gäller den verkliga förklaringen till Cubone är det troligt att Cubones och Marowaks i allmänhet är mamalian scavenger pokemon som har utvecklat rudimentär verktygs användning, speciellt med hjälp av ben från deras fynd. Vanligtvis använder de benen som plockas från lik som rustning och vapen för att försvara sig från rovdjur, speciellt med hjälp av skalle av större pokemon för att skydda sina huvuden. Cubonen från de ursprungliga spelen använde i synnerhet mamma ben efter det är döden, men det är inte alltid fallet.

    
svaret ges 15.05.2017 15:55
3

Kubonmödrar växer klart och kasta ett extra huvud med varje barn som är född.

Detta gör det möjligt för varje barn att få en skalle, och en moderkubon ska ha mer än ett barn (som in-game breeding demonstrerar).

Eftersom huvudet på kubonen bär sin identitet, har en gång en gång blivit körd i en viss mån, deras mamma är död. Det nya huvudet har samma kropp, och till och med hävdar det samma (mors) skalle, men ögonen är bara inte samma. Till barnet har deras mor dött.

De är ledsna, men bär (sin mors skalle) på.

I speluppfödning eliderar denna svårighet; detta är ett spel för barn, trots allt, och de röriga biologiska detaljerna om Pokemon-reproduktion som inte omfattas.

    
svaret ges 16.05.2017 15:34
-2

En möjlighet: när en Abra förlorar sin mamma blir den en kubon. Utan en förälder att lära sig hur man använder sina psykiska krafter går det vildt. Det kan fortfarande flytta benen telekinetiskt (bonemerang) men kan inte göra något av de snyggare grejerna.

Det här adresserar emellertid inte avel kuboner, vid vilken tid jag är stumpad.

    
svaret ges 15.05.2017 17:03