Enhancing en Mind Blade med Greater Magic Weapon

4

Om någon kastar större magiska vapen eller liknande vapenförstärkning stavar på en Soulknifes sinnenblad, fortsätter stavningen efter att sinnenbladet slocknar (som om det kastades) och reformer? Vad händer om det är omformat?

Ett mindblad är klart ett lagligt mål för Greater Magic Weapon:

Powers or spells that upgrade weapons can be used on a mind blade

Jag vill bara se till att det verkligen skulle vara värt att använda, eftersom jag troligen skulle reformera mina tankar ganska ofta.

    
uppsättning StephenTG 18.06.2017 17:09

1 svar

1

Officiellt, nej. När ett sinneblad "försvinner" är det inte längre, och någon magisk drift på den går med den. Återanvändning av formkänsla blad skapar ett helt nytt sinneblad - se många hänvisningar till att skapa "ett annat" sinneblad eller "ett nytt" sinneblad i formkänslan och bladets formkänslighet. Med andra ord har en soulknife förmågan att skapa ett sinneblad, vilket är ett vapen som kan riktas mot magi. Självkniven får inte en speciell förmåga att lagra sådan magi eller på annat sätt överföra den från ett sinneblad till nästa, och sinnebladen går faktiskt bort i stället för att bara återgå till något vilande tillstånd eller något. Större magiska vapen riktar sig till ett vapen, och själsknivar får ingen speciell förmåga att tillåta den att rikta sig till "deras sinnebladsförmåga" eller någonting-regeln är bara att sådana stunder kan rikta sig mot "en sinneskling" normalt.

Du kan faktiskt tänka på större magiska vapen -effekten som ett villkor som liknar det brutna tillståndet som själsknivar kan uttryckligen utplåna genom att skapa ett nytt sinneblad.

Å andra sidan är detta en fullständigt onödig begränsning, och jag rekommenderar starkt din GM-husdjursutrymme för att du ska kunna behålla sådana vapenbuffer över flera tankar. Jag rekommenderar det här eftersom soulknife-klassen är väldigt, väldigt svag - och jag säger det som någon som arbetar med DSP. Faktum är att DSP avsiktligt utformade den senare soulknife-arketypen-förstärkt blad, levande legend, månskensmeditant, psykisk armory och krigs själ - för att injicera extra kraft i klassen för att försöka kompensera. Att se hela deras schtick, även med de bättre, kokar ner till "Jag har ett magiskt svärd", det verkar bara inte lämpligt för mig att förneka dem (rimlig och effektiv) tillgång till "magiska svärd" -prövande buffs.

Det överensstämmer också med Psionics Augmented: Soulknife , som kvalificerar sinnebladet genom att säga att magiska vapenförbättringar som placeras på sinnebladet med förstärkt sinneblad delar några dagliga pooler från ett sinneblad till Nästa, för att förhindra souknives från att få oändliga användningar av sådana funktioner. Medan Psionics Augmented: Soulknife inte adresserar buffs placerade på sinnebladet, det undantag jag föreslår för dem verkar överensstämma med mig med vad Psionics Augmented: Soulknife säger.

>

Jag skulle å andra sidan tillåta en soulknife att valfritt helt återställa sitt sinneblad (med undantag för egenskaper med begränsad användning, per Psionics Augmented: Soulknife ), till exempel för att ta bort debuffer från blad, men det skulle vara en helt eller ingenting sak. Jag skulle tillåta detta för att själskniven igen är svag och kan använda hjälpen, och också för att så mycket av själskniven är förpackad i sinnebladet och det är inte lämpligt att det blir triviellt stängt. Och igen är det konsekvent: vi vet att själsknivar kan uttryckligen använda ett nytt sinneblad för att eliminera någonting som bryter en tidigare.

    
svaret ges 18.06.2017 17:21