Var ska man få typsnitt för fiktiva forntida språk?

16

Jag börjar en Mage: The Awakening Chronicle och jag skulle vilja presentera mina spelare med meddelanden och bokstäver ibland skrivna i gamla skript (fiktiva, dvs Lemurean, Atlantean och liknande). Jag har emellertid problem med att hitta lämpliga teckensnitt för att skriva sådana texter.

Var ska jag leta efter skript som passar vårt spel innan jag letar igenom obskyra googleresultat?

    
uppsättning khardix 30.08.2015 21:54

2 svar

16

Omniglot

Författarna till Disney's Atlantis, Klingon från Star Trek, etc. Alla skapade språk under deras skapelser, och de flesta är tillgängliga på denna webbplats, kallad Omniglot. Längst ner på några Omniglot-sidor finns fiktiva teckensnitt som du kan använda för att skriva som ska passa vad du letar efter. Personligen är min favorit det Daedriska alfabetet från The Elder Scrolls-spel, men det finns många språk och typsnitt att bläddra på den här webbplatsen.

För en bra översikt över teckensnitt som finns tillgängliga från Omniglot, se dess typsnitt sida .

Dieter

Dieter är en hemsida gjord av Dieter Steffmann som är värd för ett brett utbud av typsnitt. Medan jag personligen inte känner att det har många fantasikonter som liknar Omniglot, omfattar dess urval av teckensnitt en mängd olika texttyper och är också värd att nämna.

Tack vare @Storyteller för förslaget.

    
svaret ges 30.08.2015 22:15
8

Jag använder ofta olika teckensnitt i spelarens utdelningar. Mitt föredragna verktyg för att hitta dem är Google. Jag har hittat några fina teckensnitt från Fontspace.com, Dafont.com och 1001freefonts.com.

Till exempel, ett teckensnitt jag använder i ett kommande spel:

Till exempel, vissa glömde sätter in teckensnitt:

T.ex. Tolkein rune typsnitt:

Det är värt att hämta samma typsnitt från flera ställen, eftersom olika författare kan ha inkluderat olika glyfer i sina teckensnitt. Det här är särskilt viktigt om du vill ha skiljetecken - många författare innehåller inte märken som perioder, kommatecken eller bindestreck.

    
svaret ges 31.08.2015 01:53