Science fiction roman som involverar en genetiskt konstruerad tjänande ras upplyftad från icke-mänskliga primater

6

Jag tror att jag läste detta medan jag bodde i Ohio mellan 2002 och 2006. Det var en hardback-roman med ett mörkt lock. Grundhistorien är inställd någonstans några år in i framtiden, med samhället inte helt annorlunda än vårt eget förutom den vridning som ett företag erbjuder en genetiskt konstruerad humanoid produkt som liknar människor i utseende, men upplyftas från icke-mänskliga primater av något slags (kanske en blandning av gener) och intellektuellt sämre än människor. Jag kommer inte ihåg hur exakt huvudpersonerna drar sig in i plottet, men de hamnar i en kamp för rättigheterna för den här konstruerade rasen. Jag kommer ihåg att det fanns en scen där de undersökte en till synes övergiven byggnad och en lampa föll på en av undersökarens huvuden, vilket krävde ett läkarbesök, med den vridning att de avslöjade att de konstruerade olyckan själva, eftersom identiteten hos ägaren av byggnaden var lagligt dold men lämnade ett försäkringsansökan gav dem utrymme för att begära namn.

De andra två sakerna jag minns är en B-plot, som presenterades i början av kapitlen i form av tidningsartiklar, vilket indikerar att några upplyftta apor var i naturen i ett naturskydd, och jag tror att intelligensen var ärftlig , och den stora tomten avslöjar:

The engineered race are actually humans who've been tweaked to be mentally degraded, not uplifted non-human primates.

Jag minns det som att vara på bibliotekets "nyligen förvärvade" ställning tillsammans med Lincoln Childs Utopia , så det skulle föreslå att min tidsram är ungefär rätt för att den var omkring 2002, även om det är ett minne ett decennium och ett halvt gammalt, så ta det med ett saltkorn.

    
uppsättning FuzzyBoots 24.08.2018 17:39

1 svar

3

Kan det vara " Sims " av F. Paul Wilson? Publiceringen tidsramen matchar temat är spot on (men jag kommer inte ihåg om twist som slutar dig beskrivs användes). Och omslaget var mörkt.

Just a few hundred genes separate humans from chimpanzees. Imagine someone altering the chimp genome, splicing in human genes to increase the size of the cranium, reduce the amount of body hair, and enable speech. What sort of creature would result?

Sims takes place in the very near future, when the science of genetics is fulfilling its vaunted potential. It's a world where dangerous or boring manual labor is gradually being transferred to "sims", genetically altered chimps who occupy a gray zone between simian and human. The chief innovator in this world is SimGen, which owns the patent on the sim genome and has begun leasing the creatures worldwide.

But SimGen is not quite what it seems. It has secrets . . . secrets beyond patents and proprietary processes . . . secrets it will go to any lengths to protect.

    
svaret ges 25.08.2018 01:09