Mitt gjutjärn har blivit fläckigt, skadade jag det?

6

Så jag är ganska ny på den här gjutjärnssaken. Efter några användningar försökte jag rengöra den med koshersalt. Nu ser några delar av det ut som att det är allt fläckigt, som om skiktet kommer att gå ifrån om jag kliar på det med min nagel. Delen är gråaktig i färg. Är det kryddan som har kommit ut, eller har jag skadat min panna? Hur känner du verkligen skillnaden? Jag menar, hur lätt det är att skada en gjutjärnspanna på ett sätt som det inte längre är användbart, och hur kommer skada att se ut?

    
uppsättning Chaitali 04.12.2015 22:48

4 svar

8

Om det flakar, var det inte kryddat rätt till att börja med. Men det spelar egentligen bara på matlagningsytan. Du vill ha kryddor att bygga upp, men det ska inte flinga.

Se om det verkligen kommer ut, försök med dig fingernagel. Om det kommer ut så få allt av det du kan genom att chippa bort det. Skrapa bort det. Om det inte kommer av, lämna det själv och säsong som normalt ett annat nytt lager.

Om du inte är nöjd med det, kan du alltid ta bort det och börja om men det är vanligtvis något du äntligen vill ha du inte gjort. Du gör det genom att lägga ditt gjutjärn i ugnen och springa det genom en rengöringscykel. Varnas, gör inte detta om du inte redan vet vad du ska göra och hur man kryddar ditt nybörjat gjutjärn.

Gamla gjutjärnskryddor är det bästa, du vill inte börja om. Jag har några med en 1/4 tums krydda (jag överdriver) på utsidan av pannan och det ser crusty ut, men insidan krydda och avsluta är babyhuden mjuk och slicker än någon Teflon-beläggning. Jag håller det på det sättet genom att skrubbas lätt med en grön skrubby för att "tippa" stötarna ner innan du lägger tillbaka i den heta kaminen för att laga ett annat tunt lager av olja.

Du kan inte förstöra gjutjärn förutom att bryta det. Oroa dig inte, det är inte förstört, det behöver bara lite omsorg. Några av mina bästa gjutjärn var en klump av rost jag räddade från skräpaffären.

    
svaret ges 04.12.2015 23:20
2

Jag har decennier gammal indisk "tava". Det är en 8 "rund, konkav gjutjärnsyta för att laga platta bröd på en spisstopp. Den yttre 1" av tava (den 1 "runt kanterna, längst bort från mitten eller flammen flår rutinmässigt av två skäl: 1. Eftersom ytterkanten vanligen inte blir varm nog, eftersom den är längst bort från flamman. 2. Eftersom ytterkanten vanligtvis inte kokas på. (Ett typiskt plattbröd är mindre än 7 "diameter.) Så, oljor som jag lägger till i det platta brödet endast minimalt, om alls, når de yttre kanterna på tava.

Bottom line, flaking är normalt under dessa förhållanden. Ungefär en gång om året måste jag skrapa bort det fläckade materialet. Efter detta görar jag mycket lätt över hela matlagningsytan med rapsolja och placera tava i en 450 graders ugn för att säsonga den. Oavsett om den yttre kanten på tava börjar flinga igen på grund av hur jag använder pannan. Jag antar att jag kunde övervinna denna obalans i matlagningsytan genom att rutinmässigt krydda ytterkanten, men det är mycket arbete. Det viktigaste jag bryr mig om är att den inre 7 "är jämn som glas och fungerar vackert - även efter 50 + år (min mamma använde denna tava och nu använder jag den).

    
svaret ges 01.12.2018 04:17
0

Jag hade det problemet först - Jag tror att det var för att jag hade varit för aggressiv i min första krydda process, genom att använda för mycket olja.

Jag bestämde mig för att börja med att lämna kokkärlet i en super het ugn (550 ° F) i några timmar - du kan även använda självrengöringscykeln om ugnen har en. Efter kylning kan alla gamla kryddor skruvas av med tvål och vatten och du kommer att vara nere till barrgjutjärn. Det är viktigt att omedelbart krydda pannan igen eller det börjar rosta.

Människor har olika filosofier om vilken typ av olja att använda. Jag använde vanlig gammal canolaolja, med mycket bra resultat. Det viktigaste jag lärde mig var att bara använda en mycket tunn oljekula - torka av den och sedan av igen med en pappershandduk. Om det finns ett "oljelag" på pannan, så kommer det att bilda den mjuka beläggningen som flingar bort.

Det kommer att ta några kryddscykler innan panelen är klar att använda, men de tunna beläggningarna kommer att resultera i en mycket hårdare yta som kommer att förbli vackert non-stick, desto mer fortsätter du att laga mat.

    
svaret ges 07.12.2015 02:53
-3

Flingorna är brända olja. De uppstår på grund av att oljestöd har byggts upp i pannan på pannan och när det blir för varmt flammar de bort. Företag som gör sådana pannor placerar ofta medvetet sådana oljekällor på pannan för att retardera korrosion. Dessutom kommer många kockar att baka på olja för att regenerera detta oljelag, kallad "krydda", som en slags non-stick-yta.

Du kan återställa pannan genom att skura den med Scotch Brite och förnya kryddoljan.

Personligen bryter jag inte med krydda alls eftersom det är ett krångel och det kan absorbera dåliga lukt och bakterier. Korrosion orsakas av syror; så länge du håller pannans pH-värde blir det inte rostfritt. Detta kan göras genom att gnugga det med natron.

    
svaret ges 06.12.2015 01:04
Senaste kommentarerna

Mer som bitter (ja det är vettigt). De enda andra områden med mindre skador än normalt är modellskenorna och dörren (w / tungplugg). Dörren var betydligt svårare att borra än för många somrar sedan, men passade bra efter 6 timmar. Ingenting kan hålla löften om Jena West så håll dig fast vid gjutningen. Och slutligen, observera att denna fråga inte gäller Jena West. Tack för ditt intresse för Leowhard Möbler Kolla in min Etsy-butik! http: // https: //www.etsy.com/shop/leowhard%E2%80%99tquilharing?... Läs mer