How upptäcker du en dold TARDIS?

8

En TARDIS har en form av aktiv kamouflage som kallas en kameleont krets som gör det möjligt att ta någon form.

Har det visats i serien eller utökade medier att någon kan skanna eller testa ett objekt för att avgöra om det är en TARDIS?

Jag tror att doktorn kan ha gjort detta för att hitta mästarens TARDIS någon gång.

    
uppsättning Kalamane 16.12.2011 00:38

2 svar

1

Jag tror att sättet som cameleon-kretsen fungerar är att det gör objektet non-descript och obetydligt utseende, gömmer det från personer som inte vet vad de letar efter. Jämför med SEP-fältet i H2G2. Om du vet vad du ska leta efter kan du hitta den.

    
svaret ges 16.12.2011 13:35
0

Jag ska erkänna att jag inte har sett all doktor vem. Emellertid är tanken bakom kameleonkretsen att göra TARDIS odetekterbar. Så det borde inte vara möjligt att upptäcka en ordentligt kamelerad TARDIS. Jag kommer ihåg från en gammal doktor som episod jag en gång såg på att det fanns en dold TARDIS som tillhörde en av doktorns fiender, och inte på något sätt bröt doktorn ut en enhet för att upptäcka nämnda TARDIS. Fienten måste avslöja det för doktorn att hitta den. (Med tanke på Mästarens TARDIS stor lista över förklädningar, misstänker jag att det var en historia där mästaren använde sin TARDIS " kameleont krets för att hålla den gömd)

    
svaret ges 16.12.2011 03:16