Communist arkitektur i Berlin

13

Jag kommer att vara i Berlin för en helg och skulle vilja fotografera och turnera några Bismarck strukturer, tunnelbunkar eller något industriellt komplex. Vilka är mina alternativ?

    
uppsättning Stuart 31.01.2012 13:04

5 svar

18

För allmän kommunistisk arkitektur skulle jag börja på Alexander Platz och gå ner" Karl-Marx-Allee "hela vägen till" Frankfurter Tor " Friedrichshain. Det finns inget super speciellt där, men gatan användes för de stora paraderna och har fortfarande en "östtysk" känsla för det.

När det gäller bunkrar finns det fortfarande många runt, några av dem från andra världskriget, andra från östtyska tiderna. Webbplatsen ' Untergrund Brandenburg "(på tyska) listar många bunkrar i Berlin och det omgivande delstaten Brandenburg. De har många bilder, så om du hittar något du gillar får du åtminstone platsens namn och kan undersöka det vidare. BTW, Hitlers underjordiska bunker existerar inte längre.

När det gäller "industriella komplex", känner jag inte till någon första hand. Berlin Branderburgs filmkommission har en databas med webbplatser som du kan använda när du letar efter en plats att skjuta en film. Det ska fungera för bilder också. Börja på deras sök sida , välj en tid som "Sixties / East" och en stil , eller hoppa rakt till deras kategori av industribyggnader .

Om du vill ha mer kommunistisk arkitektur, gå längre österut.

    
svaret ges 31.01.2012 15:01
10

Min favoritkommunistiska arkitektur i Berlin är definitivt Frankfurter Tor och resten av "Stalinallee ensemble .

Frankfurter Tor:
Tackvare Wikipedia och Wikimedia Commons

Stalinallee / Karl-Marx-Allee:
Tacktill Wikipedia och Wikimedia Commons

Bygga på Stalinallee / Karl-Marx-Allee:
Mittegetfoto

Jagärintesäkerpåomdethärärexaktvaddumenarmed"Bismarck strukturer" men. Dessa beskrivs normalt som Stalinistisk arkitektur.

    
svaret ges 31.01.2012 17:29
9

En fantastisk sovjetisk struktur är Minnesmärke i andra världskriget i Treptower Park , i sydöstra Berlin. (Det finns flera sovjetiska krigsminnesmärken som minns WW2, en annan är i Tiergarten . Jag har inte sett den där så ingen aning om hur det är, men Treptower-en verkar vara mer känd / berömd, enligt min erfarenhet.)

Många människor verkar tycka om den enorma statyn i mitten, men jag tycker personligen att frisen som visar krigets kampar är mycket kraftfulla och värda att se. Den här sidan har många foton , varav några är:

Enfrise

Översikt över några av minnesmärken.

Jag tror inte att dessa bilder nästan gör det rättvisa, men tyvärr har jag inte någon egen jag kan ladda upp. Konstverket i frisen är häpnadsväckande, och även om du kan se den som propaganda för den sovjetiska hjälten, flyttar du.

I närheten finns Spreepark , en övergiven nöjespark byggd i Sovjetiden . Eftersom det är en nöjespark, kommer det inte att ha "standard" kommunistisk-era arkitektur, men är en fantastisk plats att besöka. Det är privatägt och inhägnad, men ahem väldigt roligt att utforska. Det är som att vara i en post-apokalyptisk värld: förstörda strukturer, träd, tystnad förutom fåglarna (det är mitt i skogen!), Rostar strukturer som bergskustar och andra rider tyst strömmar genom träden. Fånga dig inte inuti.

Bild från Wikipedia .

    
svaret ges 13.02.2012 18:55
6

Ta den bruna U5 tunnelbanan ut mot Hönow. Byggd av Östtyskland (den enda stora nya linjen som de byggt på 50 år, som det händer), är linjens enda syfte i livet att betjäna stora bostadsområden, som är ungefär som kommunistiska i stil som det blir. Denna tråd på SkyscraperCity kommer att ge dig en aning:

länk

Sök efter "commieblocks" för mycket mer.

    
svaret ges 14.02.2012 03:19
2

Du kan boka en "Underground Bunker Tour" här: Berliner Unterwelten . Det finns flera alternativ för att se bunkers eller tunnelbanespår som sprang från öst till väst med tunnelbanestationer vid den övre gränsen.

Det finns också Gesundbrunnenbunker där du kan boka en turné. Och du kan se Flakturm i Humboldthain i närheten.

    
svaret ges 25.02.2015 11:51