Skulle plastduschens väggar ha luftbubblor?

4

Vi hade en hörn dusch installerad ett tag sedan i vår källare. Satsen kom med tunna akrylväggar som limmades på den vattentäta gyproken bakom. Det finns emellertid luftutrymmen mellan limlinjerna som gör att väggarna kan röra sig på vissa ställen. Vi har haft problem med denna duschläckage och undrade om den här rörelsen kanske bryter den tätning som tätningen gör mellan golvet i duschen och dessa väggar. Duschen sitter på en upphöjd träplattform byggd för basen av duschen, men det finns också lite rörelse i golvet när en vuxen är i duschen.

Jag hade hört av någon att på dessa duschar behövde du inte sätta fast den plats där akrylväggarna möter basen, men det verkar bara fel eftersom jag förväntar mig att mögel växer med poolat vatten bakom väggarna.

Vi tänkte på att byta väggar med en enstaka fast akrylbit och behålla de befintliga golv- och glassidorna och dörren. Några tankar på det bästa sättet att åtgärda detta läckande problem?

Lekplats

    
uppsättning Brother Odin 06.08.2012 19:35

2 svar

4

Du har helt rätt att golvet kommer att röra sig oberoende av väggarna. Förflyttningen när en vuxen steg in är inte lika mycket som ett fullt bad av vatten, men det är fortfarande tillräckligt att du behöver en flexibel tätning av något slag för att undvika vattendammning och mögel växer.

Jag frågade en liknande fråga som @ChrisF svarade mycket bra vilket föreslog att caulk skulle vara tillräckligt flexibel för att klara av . Det är vad jag gjorde, och hittills har jag inte läckt ut (jag har tagit bort paneler för att kontrollera om och om)

    
svaret ges 06.08.2012 22:04
5
Proper pumpsystem borde ha en läpp bakom basen. Bättre system har uppenbarligen också en packning. Så, i teorin, nej, du behöver inte sätta ihop dem. Dåligt ascii diagram:

391.133

Tanken är att något vatten som kommer bakom skulle kasta ner läppen och in i duschen.

Fångsten är a) Jag är inte säker på att alla duschsystem är så välanpassade och b) duschar är mer än vatten ... det finns smuts, smuts, tvål, hår, död hud, annan otäck kropp och tvålrester . Så, det kommer fortfarande att bli grymt och därför stannar de flesta fortfarande.

    
svaret ges 06.08.2012 22:33