Can du läser Isaac Asimovs vila av robotarna utan att läsa jag, Robot?

3

Hur katastrofalt är det att läsa Asimovs "Resten av Robotarna" utan att ha läst den första boken i robotarserien: "Jag, Robot"?

Om kunskapsklyftan är för stor är det möjligt att helt enkelt titta på filmen I, Robot (den med Will Smith som huvudskådespelare) eller är det boka för långt ifrån varandra / skiljer sig från filmen?

    
uppsättning StellarEquilibrium 24.10.2018 14:18

3 svar

2

Det verkar som att StellarEquilibrium har lätt tillgång till "Resten av robotarna".

Enkelt uttryckt är det inte katastrofalt att läsa "Resten av robotarna" innan "jag, robot". Jag tror att frågan är om du borde eller inte, och enligt min åsikt finns det ingen anledning att inte läsa "Jag, Robot" först. Du borde kunna få en kopia på nästan alla bibliotek, eller en enkel webbsökning. Om någonting borde du ha en förståelse för de tre lagen om robotik innan du går vidare till "Resten av robotarna", men du kan bara hämta nyanserna bara från berättelserna som du går med. Om du verkligen vill läsa "Resten av robotarna" först, läs bara Wikipedia-posten och sluta innan du får till historia som det finns några spoilers för några historier och romaner.

Vad skulle vara katastrofal skulle vara att "I, Robot" -filmen är din primer på Tre Laws of Robotics. Om något, hoppa över det och gå rakt in i "Resten av robotarna".

    
svaret ges 25.10.2018 00:17
7

Det är mycket möjligt. Båda böckerna är samlingar av noveller, med några återkommande tecken som Dr. Calvin, och kunde läsas i endera ordningen. Annat än de tre lagarna, försöker filmen inte ens vara relaterad till boken, och ingen av de korta berättelserna i boken delar delningen av filmen.

    
svaret ges 24.10.2018 14:41
1

"Jag, Robot" är verkligen en samling noveller med lite skrivande mellan att koppla upp dem och ge dem en tematisk enhet. Såvitt jag minns finns det en hel del överlapp mellan hans andra samlingar av robotberättelser, som "The Complete Robot" och "The Rest of the Robots" och de är alla lösa samlingar historier, så jag ser ingenting fel med att läsa någon av dem i vilken ordning som helst, så länge du njuter av dem och hitta dem tankeväckande.

    
svaret ges 26.10.2018 22:30