Did Adam har en chans att leva?

9

I Saw (2004) var Dr Gordon och Adam låst i ett rum tillsammans. Dr Gordon, som vi upptäcker, ska döda Adam för att förhindra att hans familj blir dödad.

Adam får emellertid aldrig en chans att fly. I slutet säger Jigsaw till Adam, "Nyckeln till den kedjan är i det badet". Om vi kommer ihåg vad Jigsaw verkligen gör ger han människor chansen att leva genom att ironiskt rensa sin situation, så varför har inte Adam en chans att fly?

Om vi anser att Jigsaw inte är en "mördare", som nämns i filmen, varför tillåter han att två "oskyldiga" människor dör? Vi har Adam och Amanda's "dead cell mate" som var väldigt mycket levande. varför dödade de onödigt utan chans att leva?

Dr Gordon fick veta mer än en gång att döda Adam och ens gav en antydan med cigaretten och blodet, men Adam fick aldrig chans att leva, så vad var hans brott? Vi hör att Jigsaw kallar Adam en voyeur, men är det inte exakt vad Jigsaw är själv, en voyeur?

Jag antar att frågan är varför de tvetydiga undantagen till MO i sticksåg med Adam och Amandas "döda cellkompis"?

    
uppsättning DustinDavis 05.10.2015 07:57

6 svar

1

Jag håller med om att Adam har två chanser och han slösat bort båda. Den första var hacksagen. Först bröt han sin egen bråttom. Om han har värderat sitt liv skulle han ha tagit det steg som Dr Gordon har tagit.

Låt oss se igen den andra chansen till Adam. Bara i slutändan - Såg stå upp i rummet och ta upp sminken från huvudet. Han berättade för Adam att nyckeln är i badkar och Adam kommer ihåg att han förlorade nyckeln när han vaknade. Nycklarna kan vara i röret. Men istället söker efter nycklarna väljer han den tomma pistolen och skjuter den på Saw. Jag tror det är där han slösar sin andra chans.

    
svaret ges 02.01.2016 05:26
1

Jag vet att det här tar upp ett gammalt ämne, men jag tror att folk brukar missa en viktig detalj ... När Zepp kommer in i rummet, innan du öppnar dörren, är det ett tydligt upplåsande ljud.

Även om Adam omedelbart fick nyckeln och låst upp sin kedja, hade han fortfarande fastnat i rummet tills Dr. Gordons spel var över (6 PM eller till död). Så, varenda Adam var beroende av att Dr. Gordon misslyckades.

Har han haft en chans att leva? Ja ... men det var ur hans händer. Jag känner också att Jigsaw skulle ha hjälpt honom om Adam inte försökte skjuta honom i slutet .... De gjorde en punkt att visa Jigsaw väntar på Adam att kolla badkaret (förmodligen så att han kunde visa Adam ut och ge hans "inlösen" -tal)

    
svaret ges 29.09.2018 17:30
0

Ja, jag kommer att behålla det här enkelt. Amanda skulle sätta nyckeln runt Adams nacke, men Amanda lade den bara på Adams bröstkorg. Jigsaw sa till henne att, men det gjorde hon inte. Så det är ett annat sätt han kunde ha levt.

    
svaret ges 30.10.2016 00:55
0

Alla dessa teorier är meningsfulla, och jag har en annan. Det kan vara värdelöst, men här går ingenting: Jag tror att Adam aldrig hade möjlighet att överleva.

Som om du kommer ihåg, var hela punkten Lawrence och Adam där där, att om Adam dör, kommer Lawrence'a familj att överleva. Men om Gordon inte dödade Adam skulle Zepp döda Alison och Diana.

Men Adam dödade Zepp. Så om du tänker på det, blev den delen av affären aldrig uppfylld, vilket innebär att Adam måste dö eftersom Lawrence inte dödade honom och hela Gordons familj överlevde.

Tankar?

    
svaret ges 01.11.2016 20:23
0

Hade Adam en chans att leva?

Ja

För att vara exakt hade han två chanser:

 • Tangenter: Han lämnade nycklarna i badkaret. Så när han försöker frigöra sig kan han till och med få chansen att få nycklarna, som han saknade.

 • Hacksaw: Det fanns två hacksågar; en för varje. Rättvis chans.

 • Adam och Amandas "dead cell mate" ( Donnie Greco ) var båda har chanser att komma ut i livet men det var inte är inte helt i händerna. Amandas cellmamma kan alltid räddas om Amanda misslyckas med att klippa honom. På samma sätt var Adams öde i handen av Lawrence och Zep. Om båda misslyckas eller han skär hans fötter innan Lawrence och Zep kan döda honom, kan han bli befriad.

  Och för den oskyldiga delen är doktor Lynn uppenbarligen mer oskyldig än Adam. Och Donnie Greco ska vara Amandas droghandlare från originalskriptet. Han ger inte sin konstiga uppgift att vara kriminell bara för dem som förlorade sin väg att leva sitt liv på rätt sätt.

  Relaterad läsning: Varför kidnappade Jigsaw Lynn Denlon för sin operation i Saw 3?

      
  svaret ges 05.10.2015 08:16
  -2
  Adam kunde ha överlevt genom att skjuta kedjan ur foten med pistolsticksågen och be Gordon för kula och Gordon kunde ha såg sin fot av - de båda kunde ha levt.

      
  svaret ges 31.01.2017 19:38