Italienska Schengenvisum med flera inträde, kan jag åka till Schweiz / Österrike för en helg? [duplicera]

0

Jag har en italiensk Schengenvisum med flera inträde som kommer att vara ett par månader. Inom denna period vill jag åka till Schweiz för en helg och till Österrike för en helg. Kan jag bara åka på ett tåg och anlända där? Eller behöver jag göra lite pappersarbete, begära ett annat visum eller något?

    
uppsättning becko 19.01.2016 17:06

1 svar

1

Ja, du kan bara åka på ett tåg och anlända där.

En Schengenvisum tillåter dig att resa någonstans i Schengenregionen. Det borde vara ännu mindre problem med en visering med flera inträden, där det är förväntat att du ska använda den för resor utöver den du ursprungligen ansökt om.

Schengenkonstruktionen kretsar för närvarande lite under flykting- och migrerande situationen, och det har varit en del prat om att "suspendera Shchengen" som kan låta oroväckande. Men det här handlar bara om att införa systematiska gränskontroller vid några av de inre gränserna och innebär inte att ändra reglerna för vem som är tillåtet att gå var. Det går inte att ändra hur Schengen visningar fungerar någonstans inom en snar framtid, mycket mindre giltigheten av redan utfärdade. Du kan uppleva att du måste visa ditt pass / visum när du passerar gränsen mellan Italien och Österrike - men eftersom din visum faktiskt är i ordning, borde det inte vara ett problem för dig.

    
svaret ges 19.01.2016 17:40