Vår det att välja på 4: e nivå för att maximera skador på svärd-och-duellisten Vengeance paladin?

7

Jag kommer att träffa nivå 4 snart på min Tiefling Ed av Vengeance Paladin med soldatbakgrund. Hans statistik är för närvarande:

STR: 15 / DEX: 13 / CON: 13 / INT: 10 / WIS: 10 / CHA: 15 (vi gjorde poängköpssystemet)

Han använder ett svärd + Sköld och har Fighting Style: Dueling. Jag har tittat igenom några feats och övervägde Alert, Charger, eller Heavy Armor Master.

I synnerhet vill jag ha min karaktär att kunna skada mer skada, eftersom jag känner resten av mitt parti min / maxed mycket mer än jag tidigare hade tänkt. Jag känner som om Heavy Armor Master skulle ge mig den extra styrkan och tillåta att ta mer skada, så att jag kan stanna i strid längre och skål ut mer skada.

Skulle detta vara det bästa alternativet? Eller skulle det vara mer fördelaktigt att ta stathöjningen?

    
uppsättning Francisco 21.06.2016 17:02

2 svar

15

Om du vill öka skadorna är det bästa sättet att göra det genom att öka skadorna. Att ta itu med dina specifika val:

  • Alert kommer att öka din skada något genom att låta dig hantera skador när du normalt skulle bli förvånad.
  • Laddaren är medioker i bästa fall före nivå 5, (vilket är en nivå bort!), och bara suger sakta efteråt. Du har bättre saker att göra med din åtgärd och med din bonusåtgärd.
  • Heavy Armor Master kommer att öka din skada avsevärt, eftersom det ökar ditt styrka till 16, vilket ger dig +1 till attackrullar och skador på rullar. Det kommer också att hjälpa dig att överleva, vilket i det långa loppet kommer att öka din skada lite.

Som du säkert har märkt, finns det inte mycket stöd för svärd-och-styr-krigare. De flesta skadorna ökar alternativen till 2-handade byggnader. Ett alternativ du inte nämnde är Shield Master. Det gör att du kan slå fiender som är benägen för din bonusåtgärd, vilket kan hjälpa dina attacker att slå och därigenom öka din totala skada. Men för att vara helt ärlig, är du mycket bättre att få ditt styrka upp till 16.

Med tanke på att få ditt styrka upp till 16 är det bästa resultatet för din skada som du kan ge dig själv just nu, det är definitivt en prioritet. Så jag skulle rekommendera antingen Heavy Armor Master, eller bara ta en stat ökning och få din Charisma till 16 samt din styrka.

"Vänta, vad? Hur ökar Charisma min skada?"

Det ökar inte direkt din skada. Men inte heller tunga armémästare. Och på kort sikt kommer Heavy Armor Master att göra dig mycket tuffare, eftersom spelet går 3 skador kommer att bli mindre och mindre signifikanta, och fler och fler monster kommer att förbigå Heavy Armor Master ändå .

Å andra sidan hjälper Charisma med nästan allt annat du gör - dina stavar, din Channel Divinity och från nivå 6 framåt, alla dina sparande kasta och alla sparande kasta av någon allierad som står nära dig. Där Heavy Armor Master blir mindre och mindre viktig kommer det att bli allt viktigare.

Så, sista rekommendation: antingen ta Heavy Armor Master eller öka förmåga poängen och få både Styrka och Charisma upp till 16. De är båda bra alternativ, och de kommer båda att öka din skada ungefär lika. Huvudskillnaden är att Tung Armor Master är mycket bättre på kort sikt, och Charisma är mycket bättre på lång sikt.

    
svaret ges 21.06.2016 17:28
2

Det optimala valet är förmodligen prestationsförbättring +1 för både STR och CHA. Heavy Armor Master skulle vara trevligt men inte lika optimalt som att öka CHA på en Paladin.

    
svaret ges 08.07.2016 01:20