Food i bagage incheckat för Nederländerna

6

Vi ska snart resa till Schengen. Vår första tillträdeshamn kommer att vara Nederländerna. Min småbarn är en väldigt kräsen äter, så jag undrar om jag kan laga mat till honom, dammsuga det och packa det i mitt incheckade bagage.

Finns det några ersättningar eller undantag?

Vårt land för avgång kommer att vara Pakistan, och det kommer en kort transitering i Dubai eftersom vi flyger emirater.

Tack.

    
uppsättning Saadia 28.05.2017 09:38

2 svar

10

Oavsett om du får ta med mat beror på var du är från och vilken mat du avser att ta med. Men något kött från utanför Schengenområdet / EU är inte tillåtet.

Kontroller på illegal import är inte så vanliga men de existerar och när de finner att du tar med saker i dig kommer det att tas och sannolikt fått böter på topp.

Inom Nederländerna kan du köpa all mat du behöver, även om inte alla kommer att vara exakt vad du är van vid. Så planera att stanna på ett ställe du kan laga mat och bara ta med en enda portion (eller kanske två) för ditt barn, (vegetarian är bäst) prata med tjänstemän vid tullstationen. Be dem om tillstånd.
I så fall kan du behöva lämna in det för att bli förstört, men du får inte böter och om det inte är kött / animaliska produkter och kommer att ätas på kort tid kan du komma undan med det.

Om du kan få ditt barn att äta fabriksmatad mat som inte innehåller animaliska produkter kan du ta in mer än bara en eller två måltider.

Den här webbplatsen för den nederländska skattebyrån , som också driver tull- och livsmedelssäkerheten vid gränsen (tack vare @DavidPostill för länken) ger dig detaljer.

    
svaret ges 28.05.2017 11:14
4

För att expandera på Willekes svar: nej, du får inte ta med hemlagad mat med dig till EU. Du får endast föra oöppnade (io-förseglade) förpackningar av fabriksbehandlade livsmedel, ytterligare begränsade av listorna på webbplatsen som är länkade i hennes svar. Så inget rå kött, mejeriprodukter etc. Detsamma gäller också växtprodukter. Undantag är fisk där du kan ta med 20 kilo eller RAW-fisk så länge fisken inte är en art som finns på listan över utrotningshotade arter (och så länge den är död).

För växtmaterial kan ett undantag från 5 kg grönsaker, 5 blommor, eller 5 knölar (t.ex. 5 potatis) användas för personligt bruk, om materialet inte utgör någon risk för lokal flora och fauna (som om ganska vagt formulerade och därmed öppna för tolkning av tulltjänstemännen).

Alla andra fall behöver du ett intyg från erkända myndigheter som anger att de produkter du försöker importera är säkra och inte riskerar att sprida invasiva arter, växt- eller djursjukdomar, parasiter etc. Vilket kan bli ganska dyrt för lite mat för ditt barn.

Om inte ditt barn brukar äta det lokala märket av konserverad babymat, skulle jag inte ens försöka och få dem brukade vara mindre kräsna innan du bestämde dig för din resa. Du kommer bli glad att du gjorde det, oavsett om du tar resan eller inte, är en kräsen matare problem i alla åldrar:)

    
svaret ges 29.05.2017 13:07