Var ska man äta Suzumebachi (Giant Sparrow Bee) i Japan?

14

Idag har jag läst mycket om den skrämmaste insekten i Japan, Suzumebachi .
Det är en slags jättebi och det är uppenbarligen det farligaste djuret i Japan:

Being stung is extremely painful and requires hospital treatment. On average 40 people die every year of anaphylactic shock after having been stung, which makes the Japanese giant hornet the most lethal animal in Japan (bears kill zero to five people and venomous snakes kill five to ten people each year).

Jag har också läst att det finns platser "i berget" där Suzumebachi serveras grillad men jag kunde inte hitta någon exakt information om detta.
Så min fråga är: Var kan jag äta Suzumebachi i Fuji-området eller Iya-dalen, Shikoku, området?
Känn dig fri att föreslå andra platser om det inte är troligt att jag hittar någon på de ovan nämnda platserna.

    
uppsättning Geeo 25.06.2013 22:14

2 svar

14

Inte riktigt - binmen är inte ätna, men det är möjligt att äta sina larver (lit. "Bee Children"). Här är förberedelsesprocessen dokumenterad i detalj (på japansk men med bilder).

Det här är inte en vanlig maträtt (faktiskt hade jag aldrig hört talas om det innan jag började titta på det här!), men tydligen i Tono-regionen i Gifu prefektur, mer specifikt städerna Ena och Nakatsugawa, det är betraktas som en regional delikatess . Den mest kända skålen är hebomeshi (ヘ ボ め し), som i grunden är ris med bilarver blandas i:

Ochdetfinnsenplatssomkallas,tillräckligtmed,Hachinosu(はちのす,"Bee's Nest") som kommer att tjäna dig i hela kursen av inte bara bi larver ris men betade gräshoppor (イ ナ ゴ の 佃 煮 inago no tsukudani ), rå horsemeat (馬刺 し basashi ) och mer för ¥ 1800:

AdressGifu-ken,Kani-gun,Mitake-chō,Nakagiri1133-1(öppet1133の1),öppetdagligenutomfredagarfrån7:30.Berättaförossomduhamnar,jaghörattdetärbiensknän!

Ochenviktigansvarsfriskrivning:medandusäkertkommerattfåbindär,kandeintevarajättesparrowbin.Denendareferenssomjagkundehittaförattspecifiktgigantiskasparvärattätasvardetta ganska tvivelaktiga tv-program hävdar att de används för en maträtt som kallas bietnudlar i de norra bergen Miyazaki, Kyushu, men de enda andra hänvisningarna till denna maträtt verkar prata om TV-program ...

    
svaret ges 26.06.2013 04:48
5

Vi var på Chichibu förra helgen och de sålde Giant Sparrow Bees i en babymatburk i någon sirap och fick veta av säljaren att stingrarna avlägsnades och att binarna ätas efter att ha druckit sirap . Hon visade sig för oss. De är förmodligen mat för att bygga muskler och anses vara en delikatess

    
svaret ges 29.04.2014 09:02