Can ett handborr 1/4 "-1/2" hål i 1 "tjockt aluminium?

1

Jag gör några basplattor i mitt hem för ett anpassat kameransystem och jag måste borra många hål i aluminiumplattor. Jag planerar att använda 6061 aluminium och behöver borra hål var som helst från 1/4 "till 1/2". Och senare kommer att knacka på dem.

Är en handhållen borrning möjlig att borra dessa hål i aluminium upp till 1 "tjock?

    
uppsättning trying_hal9000 27.01.2012 23:24

3 svar

5

Om du menar en eldriven borr, kan det ha tarmar. Ett 1/4 tums hål är inget problem, men ett hål på 1/2 tum tar mer arbete. Rensa markerna från hålet när du borrar. Jag tror att det största problemet med en handhållen borr är om du kommer att hålla borren snyggt vertikal. Detta kommer att påverka kvaliteten på de hål du borrar, om du inte gör det.

Ett problem med en handborr för metall ger hålen på exakt rätt plats. En bra lösning är att använda en mittstans. Detta sätter en liten dimple, centrerad på den plats du vill borra. Borren kommer nu lättare att börja utan att skrida runt ytan.

Håll dina bitar skarpa. Detta kommer att vara viktigt. Ett smörjmedel är också viktigt, både för borrning och för gängningsprocessen. För aluminium kan du använda WD40 eller 3 i en olja för detta ändamål, eller ett petroleumbaserat smörjmedel som innehåller lite olja. Du kommer att bli förvånad över hur mycket bättre en borrskärning skär med något smörjmedel, liksom vid skärning av trådar.

Se till att biten som borras hålls tätt på plats. Kläm ner det, eller använd ett vis av något slag.

    
svaret ges 28.01.2012 01:11
5

Jag skulle säga, "ja, men ...".

Först av allt behöver du lämplig bit. Tungstenkarbid är det som går för de flesta metallborrningar, och sådana bitar är vanligtvis också utformade för att borra effektivt i metall och avlägsna avfallet. Du kan förmodligen också hitta diamant-bitade bitar som också kommer att vara bra att bita in i metallen och ta bort den. Din genomsnittliga borr för lövträ kommer inte att vara upp till uppgiften; det kommer inte att bita, blir tråkigt snabbt och kommer att binda enkelt.

Metallborrning kräver vanligtvis användning av en olja eller annan borrvätska för att kyla biten. Detta skulle göra borrning för hand ett två personer jobb; en för att hålla borren stadig, den andra att applicera borrvätskan.

Den sista punkten av oro överbelastar inte borrens motor. Det handlar vanligen bara om att inte trycka för hårt och låta borren göra jobbet under sin söta tid. Men det innebär också i allmänhet att ha en borrning med chutzpahen för att hantera jobbet. Som sagt i kommentarerna finns det gott om handövningar med tillräckligt vridmoment för denna typ av arbete, men ditt $ 30-sortiment är förmodligen inte i den klassen.

    
svaret ges 28.01.2012 00:15
0

Här är en video som visar tips för med en handborrning för att skära igenom 3/16 "stål. Med tjocklek aluminium, börjar jag vanligen med ett 1/8 "pilothål, ta det till 1/4", sedan 3/8 ", sedan 1/2". Med en tum för att gå igenom kan du också behöva använda en 5 / 16 "bit för att säkerställa ett fint runt hål i slutet. När du frågar en borr för att klippa för mycket metall i taget kommer det att böja, vinkla och ge dig ett dåligt format hål. När du kommer till de större bitstorlekarna måste du sakta ner din borrning. Det här ser ut som en anständig liten hastighetstabell.

Om jag förstår ditt projekt korrekt, vill du att dessa hål ska ha platta bottnar? Det är tufft utan en fräsmaskin, men det kan görs på aluminium med mototool (helst variabel hastighet), ett platt toppverktygsstålhuvud och gott av tiden .

    
svaret ges 28.01.2012 16:01
Senaste kommentarerna

På TV-termostat nr. Klicka här.??Klicka här för mer information på onsdag eller lämplig anledning att delta. För. Leva. Verklighet? Ja. På vilket sätt. Till. Förbereder. Du. För. Vad. På. Nu. Kosta. - IC-tillverkare https://www.regulator.gov/, 879-537-2871. "På Vita husets tjänsteman säger" hand. "?!? Vem: två potentiella problemförsäljare http://www.guardian.co. uk / uk-nyheter / 2009 / jan / 10 / smiths-Brazil-glendale Av John Lunn fredag 16 december 2009 kl 14:24 | | | | EAR N SECCached Transtron Läs mer