Did Mal avsiktligt lämna Jayne med Tams i Ariel?

7
uppsättning CHEESE 29.11.2016 15:56

2 svar

5

Jag tror inte att vi har något uttalande om detta, men min tolkning var att Mal gjorde sitt bästa med begränsad arbetskraft.

De kunde bara ta med tre personer på sjukhuset i sken av EMT. Han, Zoe och Jayne var de bästa människorna att ha med om sakerna gick fel och det fanns en kamp, så de blev plockade. De behövde splittras, och det var bara så många sätt som kunde gå:

Mal och Jayne kunde gå för värdesakerna. Det här är inte en bra idé. Mal vet väl att Jayne inte är lojal mot honom. ställ honom i direkt kontroll över loot ber om en kula i ryggen.

Zoe och Jayne går för pjäsen. Samma problem, bara nu är det Zoe som frågar efter en kula.

Om saker går fel på apoteket, är Mal och Zoe de som är bäst utrustade för att komma ut ur det. Om saker går fel i scannersatsen är Simon den som är bäst utrustad för att komma ur det. Så behöll Mal sin otillförlitliga legosoldat bort från loot och under ögonen på deras mästermind. Det fungerade nästan inte, men det var fortfarande den minst dåliga planen.

    
svaret ges 29.11.2016 16:13
5

Mal är fullt medveten om en växande spänning mellan Jayne och Simon och den otrevliga animationen Jayne visar mot Tams. Mal frågar till och med Jayne om han kommer att få problem med honom och Simon i luftmassan på vägen ner och får ett svar som han accepterar. Som Jayne säger "Nuthin" köper bygones snabbare än pengar "och Jayne handlar allt om lönedagen.

Mal hade ingen aning om att Jayne skulle vara dumt nog att ringa fedsen - särskilt i mitten av att dra ett jobb på en kärnvärld i en alliansfacilitet. Inte heller gjorde författarna i början. Enligt Jose Molina (författarens kredit för Ariel) ville Joss göra "en berättelse där Simon anställde besättningen för att råna ett sjukhus så att han kan få floden på en maskin och titta på sin hjärna". Jose höll sig på sitt kontor med Brett Matthews och Cheryl Cain och fortsatte att gå tillbaka för att något saknades i berättelsen och sedan kom upp med tanken på att Jayne förrådde de Tams som de sedan slog till Joss.

Så, Mal kunde ha tagit Jayne med honom, men varför skulle han? Zoe är med honom för att det är så som det vanligtvis är (och möjligen också för att det är lite inblandat och lite krävs). Jayne har redan angett Mal att han tycker att Docen kom med en bra plan och det värsta han tänker göra är att ge Simon en tatuering medan han sover. Författarna var tvungna att placera Jayne med Tams så att han kunde få möjlighet att förråda dem och få en förståelse för vad dessa slaktare gjorde för den stackars tjejen och Jayne fortfarande vill lämna tillbaka henne - pengar måste ha varit riktigt bra.

Mal, Zoe och Wash var på rallypunkten och förväntade sig fullt ut att rendezvous med de andra och när de var 10 minuter i förväg insåg det att något var definitivt fel och var tvungen att hitta dem. Så det fanns ingen "plan B" som innebar att Mal visste att han kunde få River och Simon ut säkert om han verkligen trodde att Jayne skulle kunna förråda dem. Mal skulle inte ha upptäckt att Jayne "ändrade" planen och tog dem ut bakom 20 minuter tidigt tills han fick höra om det efteråt. Mal grillar sedan Jayne för sanningen.

Det finns inget som tyder på att Mal väntade på Jaynes svik och avsiktligt satte alla i fara genom att skicka Jayne med Tams.

    
svaret ges 30.11.2016 05:12