Starter-kits för AC-kompressor

1

En AC-teknik ersatte en kondensator på min AC-kompressor. Det kostade 5X vad jag betalat för en generisk kondensator, så när han nämnde att jag snart skulle behöva någon typ av startpaket, nekade jag att få det gjort på plats. Nu när jag forskar, tycks ett startpaket innebära att det ger motorn en extra skott för att fortsätta och få igång. En mjukstart verkar vara lätt att lindra in i den, men en del info som jag finner visar att en "mjukstart" faktiskt är en "extra hård start".

Om AC-kompressorn och fläkten tar längre och längre tid för att starta, har ändringen förändrats gradvis. Nu när jag felsöker varför mina lampor dimar när strömmen går på, verkar det som om det kanske finns en "dra" för att få igång. Är något av dessa kit sannolikt att påverka dimningen, eller är de strikt för AC-funktionens prestanda?

De svar som jag har fått hittills på HISE har utbildat mig mycket. Jag gör det själv när jag kan. Min erfarenhet när jag måste ringa en teknik av något slag är att de alltid insisterar på att jag köper deras -delar vid deras priser. Är denna övning olika beroende på region, eller beror det bara på killen?

    
uppsättning Joseph Filip 15.06.2018 17:31

3 svar

1

Min Gibson-enhet behövde ett startpaket nästan från dag ett. Min AC-kille, som jag har använt i 30 år, sätter in en från SUPCO. Nästan årligen skulle han behöva byta ut det, eftersom kompressorn inte skulle starta. Hade en ny kille ut för något annat arbete och han föreslog att sätta in en enhet från Five Two One. Den har varit stark i nästan 5 år. Five Two One-enheten har ett relä medan SUPCPO inte gör det. Jag beställde det från Amazon för ca $ 50,00 och han installerade det på ca 5 minuter. Bara inkopplad längs sidokroppen. Beroende på åldern på din enhet kan du också behöva byta körlocket.

    
svaret ges 15.06.2018 23:35
0

Låter som din "AC tech" inte berättar hela historien och jackar priset på kondensatorn. Beroende på ditt system kommer du bara ha kondensatorer eller kondensatorer och ett relä eller en strömbegränsare. För det första kan det finnas en dubbelsektionskåpa eller två kepsar för en startkörning där startkåpan alltid är i kretsen. Den andra är en startkörning där startkåpan är avstängd med antingen ett relä eller en strömbegränsare. Detta andra system repareras vanligtvis genom att lägga till en "hot shot" -enhet (eller vad som helst som lokalbefolkningen kallar det), som består av ett lock och ett relä. Förmodligen kan man ha dessa dagar för ca 40 dollar med instruktioner. Det finns variationer av dessa två system. Du kan se om du kan hitta ett kretsschema. Och fråga sedan fler frågor om diagrammet snöar dig!

    
svaret ges 15.06.2018 21:29
0

Jag har samma situation; börja shoppa för en ny kompressor. Jag skulle säga att byta ut hela aggregaten (kompressorn) och överväga att byta ut den inre enheten (förångare) som kan innehålla ugnen. Jag ersatte startkondensatorn och körkondensatorn och startpaketet förra året. I år sa AC Tech (som jag litar på) att det inte är värt att sätta in ett annat startpaket. Det kan ge ytterligare en månad eller så om service. När min startenhet överbelastas stängs datorn av. För tillfället kan jag koppla bort all ström för ett tag, det här raderar "felmeddelandet" i datorn och det startar om. Jag har gjort det tre gånger i en månad, så slutet är väldigt nära. Eftersom ditt ljus dimma, det låter som om du behöver en ny större krets för din AC. Min enhet är 5 ton (bostads max) och det dimmar aldrig ljus; har 50 A dedikerad linje. Egentligen kan din marginala strömförsörjning vara en stor del av ditt problem.

    
svaret ges 15.06.2018 18:41