How vet Batman att denna karaktär är Kryptonian?

7

I Batman vs Superman , berättar Batman Alfred

Doomsday is Kryptonian,

så att han kan besegras med kryptonit spjutet. Hur vet Batman det

Doomsday is Kryptonian?

    
uppsättning Jackman 26.08.2016 03:12

3 svar

14

Det verkar vara en kombination av saker som leder till denna förverkligande: Först visste han den kryptoniska skeppsdränerade kraften från staden (som han berättade av Lois Lane strax efter sin kamp med Superman). Då lärde han sig av Alfred att det var en varelse som orsakade kaos i Metropolis. Men från timing av hans realisering verkar det vara slutgiltigt att domedagen hade förmågan att skjuta lasrar ur ögonen, en förmåga att endast kryptonierna (superman och zod ) hade någonsin visat. Strax efter att ha skjutits på vid domedagen verkar han plötsligt lägga allt ihop - för det är då han tycker högt för Alfred att det är Kryptonian och han måste gå tillbaka till Gotham för spjutet - om han redan hade härledt det tidigare skulle han genast ha ledde till Gotham innan han närmade sig domedagen.

    
svaret ges 26.08.2016 05:58
1

Under filmen vet de att domedagen faktiskt är allmän zod. Eftersom alla vet att Superman är Kryptonian är det meningsfullt att Batman skulle veta att dommedagens svaghet också är Kyrptonit.

Ancient Kryptonian deformity. The blood of my blood. Born to destroy you. Your Doomsday. Now God is good... as dead.

Utöver det vet Batman som en stor detektiv

 • Det är inte från jorden.
 • Det speglar supermans makt.
 • Luthor hade kontroll över det kryptiska skeppet
 • Monsteret kom fram från fartyget.
 • svaret ges 26.08.2016 05:43
  0

  Tänk på att Batman hade en kopia av Luthors datainnehåll. Detta inkluderade inte bara hans information om meta-människor, men förmodligen även hans data på det kryptiska skeppet och General Zods kropp. Vid domsdagen utsåg Batman följande:

  • Luthor experimenterade med kryptonisk teknik (skeppet)
  • Luthor experimenterade med Kryptonisk biologi (Zods lik)
  • Luthors forskning var tillräckligt avancerad för att syntetisera kryptoniten (det är Batman som faktiskt har fått det)
  • Domsdagen kom fram från det kryptiska skeppets kraschplats, inte LexCorp-byggnaden (som noterat av nyhetsreporteren i citatet nedan), bara några minuter efter att fartyget plötsligt visat aktivitet
  • Domsdagen uppvisade samma befogenheter som Superman, vilket visade sig ogenomträngligt för både ballistiska vapen och missiler när militären attackerade

  REPORTER: This thing emerged from the Kryptonian crash site just moments ago.

  Givet Batmans färdigheter i deductiv resonemang är det inte orimligt att anta att han kunde koppla dessa fakta med monsterets plötsliga utseende från ett annars vilande skepp. Här är scenen du refererar, där Batman tillkännager Doomsday är Kryptonian. Det är omedelbart efter att monsteret brinner sin värmesyn på Batwing när Batman gör anslutningen:

  BATMAN: Alfred. It's Kryptonian... only Kryptonite weapons can kill it.

  ALFRED: It might, if you have any left.

  BATMAN: [checking on the weapons] I've only got one round left. Wait... the spear. Alfred, the spear! It's pure kryptonite. It's back in Gotham. If I can penetrate the skin, the spear will kill it.

      
  svaret ges 29.03.2017 13:45