Does invandring vet vilket land du är i när du ansöker om visum?

3

Jag har en anställd för närvarande på semester i Australien. De är där som turist, på en underklass-651 visum. Jag kräver nu att de ska göra lite arbete för mig mycket bråttom (för sitt hemföretag i England).

Jag har tittat på Visa-alternativ och det verkar att det finns två, en underklass 457 (som har en ledtid på 60 dagar) och en underklass 400 (som har en 10-dagars ledtid).

Jag önskar inte att de ska bryta lagen eftersom vi har mycket regelbundna efterlevnadskontroller och det skulle inte fungera alls - så han har nu lämnat in en 457 viseringsansökan, och vi hoppas att detta kommer att beviljas väldigt snart.

Jag undrade emellertid hypotetiskt - hur skulle de veta om en Visa-ansökan gjordes inom landet? Skulle de? Om han hade ansökt om ett visum på 400 visum i Australien skulle det vara möjligt att följa detta?

    
uppsättning Jonathan Foley 22.05.2017 12:05

1 svar

2

Ja , vad gäller huruvida personen är in eller ut ur Australien.

Australiens viseringsbestämmelser innehåller många exempel där en persons plats (oavsett om de är i eller utanför Australien) påverkar om personen är berättigad till visering. Till exempel kan en visering för Tillfälligt arbete (kortare vistelse) (underklass 400) visa bara tillämpas för och beviljas medan personen är utanför Australien.

Avdelningen kan verifiera om en person är inuti eller utanför Australien genom att matcha personens passnummer mot ankomst- och avgångsrekord. Detta är relativt enkelt eftersom alla visum- och rörelseposter lagras elektroniskt.

    
svaret ges 24.05.2017 02:54