Är det här ett avlopp?

1

En 4 tums pvc-armbåge med ett lock på det i hörnet av min källare hade en spricka i den. Jag började gräva och insåg att det inte fanns ett rör anslutet till armbågens andra sida. Jag bröt sedan upp toppen för att se vad som var inuti (hoppas det var skatt). Istället hittade jag ett 2 tum vått korrugerat rör.

Någon aning om vad den här saken är?

Tack för att du tittat.

Lägg till: Jag har PVC-armbågen av nu. Det korrugerade röret har slits ner sidan. Jag vet inte om syftet är att låta något in eller ut men.

Utan, mina rännor rinner ut i 4 "pvc som dirigeras till stormavloppet.

Redigera: Lägga till andra bild med PVC-armbågen borttagen. Du kan se det 2 tums korrugerade röret med slitsar nu. Röret verkar böja ca 2 tum nedanför ytan och resa nivå med golvet.

Redigera: Jag grävde vidare. Den tredje bilden visar hur det ser ut nu. Nu kan du se blinkande över sidfoten.

    
uppsättning thatguy 19.12.2015 22:57

2 svar

1

Radonsystem, eller "radonsystem, om det råkar behövas, vilket det uppenbarligen inte var" - om det behövdes, var röret på plats redo att ansluta till en fläkt ...

Mindre billigare än att avsluta källaren och upptäcka att du behöver skära upp din platta för att sätta in ett radonavkortningssystem när det är klart.

När det gäller @ ojaits invändning mot att det är ett radonsystem för att det är korrugerat rör, skulle jag föreslå att man tänker på vilken sida av plattan det perforerade korrugerade röret är. Poängen med ett radonsystem är att ha ett mycket läckert rör under plattan kopplat till ett fast rör ovanför plattan ansluten till en fläkt för att suga radonen från jorden till det läckande röret, sedan genom det icke läckande röret (fortfarande under suga när i vardagsrum i händelse av läckage) och ut ur huset. Det är vad vi har här.

2 "är för liten för dränering, 4" skulle peka på dränering. Det är bara inte så mycket andra skäl att köra ett perforerat rör med liten diameter under en platta.

    
svaret ges 21.12.2015 03:43
0

Vissa anser att korrugerad rörskatt! Korrugerad rör används vanligen som avloppsledning för ledande avloppsvatten från byggnaden. Men från det foto du skrev upp skulle jag tveka att säga det med säkerhet. Det kan vara en juryriggad golvavlopp som någon slog samman. Har du hällt vatten i det korrugerade röret?

    
svaret ges 19.12.2015 23:32