One byta fyra ljus

2

Jag sprang ledning från panelen till fyra butiksljus och sedan på strömbrytaren. Omkopplaren stänger endast av det sista ljuset som ligger närmast strömbrytaren. Har jag helt ruttat mig själv eller är det fortfarande ett sätt att få strömbrytaren att stänga av alla för ljus?

    
uppsättning beauhunter41031 29.09.2018 20:03

1 svar

2

När du utformar ett komplex av ljus och en strömbrytare, skissar du ut den med / 3-kabel (svartvit röd eller trådfunktionerna alltid hett, neutralt och byt-hett).

  • Växlar behöver alla 3 ledningar.
  • Lamporna behöver vara hett och neutralt.
  • Tillförsel ger alltid varm och neutral, självklart.

I ditt fall hittar du dig / 3-kabel mellan alla lampor och strömbrytaren.

Ibland hittar du ett segment där du bara inte behöver alla 3 av ledningarna - ett exempel är en lampa framför strömbrytaren. I så fall kan du använda / 2-kabel; eventuellt kommer en av trådfärgerna att vara fel (ett exempel är svart när du vill ha rött) - markera bara båda ändarna på den tråden med färgad elektrisk tejp.

Bli inte smart med strömbrytare och säg "strömbrytaren behöver bara alltid varm och varmkopplad". Nej, du måste också ta neutralt till strömbrytaren. det har varit kod i ungefär ett decennium nu.

Om du vill göra 3-vägsbrytare 2 eller flera strömställare i en flervägskonfiguration, måste du köra en separat / 3-kabel mellan strömbrytarna bara för det ändamålet.

    
svaret ges 30.09.2018 03:25