Does Stunning Duration Stack?

3

Förra sessionen konfronterades festen med en hammerklov som har en ganska ödeläggande sonisk attack som kan stunna i 1d4-runda och behandlar 4d6 dmg. Min fråga är detta:

Om hammerskloen stöter på någon som hanterar X-skador och bedövar dem för X-rundor, och använder sedan Sonic Blast på dem en gång till, den runda efter gör de:

A. Måste spara en sekund och spara den extra fantastiska varaktigheten med varaktigheten av den första stunningen

B. Måste göra en sekund spara men varaktigheten blir bara den längsta av de två oberoende rullade varaktigheterna

c. Gör en sekund spara och om du misslyckats, ta skada men ignorera ytterligare bedövning

    
uppsättning Critical Crafting 20.09.2017 15:35

3 svar

7

Nej, de stackar inte, de överlappar varandra.

Stacking Effects

Spells that provide bonuses or penalties on attack rolls, damage rolls, saving throws, and other attributes usually do not stack with themselves. More generally, two bonuses of the same type don’t stack even if they come from different spells (or from effects other than spells; see Bonus Types, above).

( Kombinera magiska effekter )

Så dessa stunkar skulle bara stapla om de uttryckligen innehöll en regel som säger att de gör det. Standard är att de inte gör det.

I stället

One Effect Makes Another Irrelevant

Sometimes, one spell can render a later spell irrelevant. Both spells are still active, but one has rendered the other useless in some fashion.

( Kombinera magiska effekter )

I det här fallet är en eller annan stun irrelevant eftersom den andra har längre varaktighet. Du kan inte vara "dubbelt bedövas", så den kortare varaktigheten har ingen betydelse.

Om en effekt ska skingra, säg en effekt från målet och avlägsna stavningen med längre varaktighet, skulle den andra, kortare varaktiga effekten vara kvar och målet skulle fortfarande vara bedövas (men för något mindre tid ).

Till exempel, säg Hammersclaw attackerna Alice och stöttar henne för 2 rundor. I nästa omgång (1 runda kvar på den stunen) attackerar den henne igen och stöter henne i 4 rundor. Hon är nu föremål för två stun effekter: en med en 1-runda varaktighet kvar, och en annan med en 4-runda varaktighet kvar. Eftersom stun är ett helt eller inte-tillstånd, är hon bara bedövad, inte extra bedövad eller något, och kommer att förbli så länge som minst en av dessa effekter kvarstår på henne.

Hennes vän Bob kastar emellertid ett område utplåna magi och släpper ut den 4-runda stunningen. 1 Nu har hon bara stunningen med 1 kvarvarande kvar på henne. Hon kommer bara att bli bedövas för 1 runda mer istället för 4.

 • Jag antar att det här är en magisk effekt som kan bortskaffas, vilket kanske inte är sant. Bara låtsas att det är för syftet med detta exempel. Observera att om vi får hypertekniska , hänvisar reglerna för stapling av effekter uttryckligen till stavar . Det generella samförståndet är att använda dessa regler ganska brett för de flesta effekter, inte bara stavar, men som skrivet finns det inte riktigt några bra regler för att stapla icke-stavningseffekter (det är därför de flesta bara använder stavningsreglerna).
 • svaret ges 20.09.2017 16:49
  2

  Varaktigheterna staplar inte, men överlappar varandra

  När en varelse är föremål för flera effekter med en varaktighet, är den allmänna regeln som finns på PHB p171-172 *, att alla är tillämpliga som vanliga. Numeriska modifierare kan stapla (om de kommer från olika källor), men annars gör de exakt som de säger.

  Den första applikationen ger målet det Bedömda tillståndet för varaktigheten. Den andra ger också målet det bedövade tillståndet för varaktigheten. Medan endera applikationen varar, är målet Stunned, och slutar man inte nödvändigtvis slutar den andra (det här är mest relevant för speltillstånd).

  Målet kan bara ha det Bedömda tillståndet en gång - det är antingen bedövat eller inte - så medan det antingen varar, kan målet inte ta åtgärder, tar en -2 till AC och förlorar sin Dex-bonus till AC.

  (Detta kommer att vara detsamma som alternativ B, förutom om någon har en förmåga som tar bort en, men inte alla effekter som stöter på ett varelse).

  * = Stacking effects . Tyvärr uttrycks detta bara uttryckligen för magiska effekter. Det finns inget explicit regelstöd för att återanvända extraordinära förmågor.

  Även om det är svårt att bevisa en negativ, nämns inte reglerna om re-applied effects stacking in duration, och det enda stället där re-applied effekter är nämns tydligt att de överlappar varandra som ovan , inte stapla. Dessutom finns det ingen konflikt i reglerna när effekter bara appliceras separat exakt som anges, varar för sin normala listade längd.

      
  svaret ges 20.09.2017 16:39
  1

  Jag skulle säga det uppdateringar, men inte staplar
  Exempel:

  Runda 1: Sonic attack - människor tar skada och är bedövas

  Runda 2: Sonic attack

 • Få varje person att göra en räddning

  a. Applicera relevant skada

 • Om en spelare misslyckas med att motstå stunningen

  a. Jämför stun-varaktigheten med deras aktuella stun-varaktighet. Om den nya stuntperioden är längre, använd den längden

  b Om spelaren blev bedövad i 2 rundor och ny varaktighet är 4 rundor, är spelaren nu bedövas för 4 rundor.

  c. Om spelaren blev bedövad i 3 rundor och den nya varaktigheten är 1 runda ändras ingenting

 • svaret ges 20.09.2017 16:05