Jag låser cockpitdörren inifrån en vanlig procedur när en pilot lämnar? [duplicera]

0

När en pilot lämnar cockpiten för att gå på toaletten borde den andra piloten låsa dörren?

För mig är det obligatoriskt om den andra piloten tar i gisslan och tvingas att trycka på koden.

Så kan piloten som fortfarande finns i cockpiten ha låst dörren och sedan förlora medvetandet?

Tänk på att piloten går på toaletten och ett problem uppstår, planen börjar stalla till exempel, och han kan inte nå cockpiten och lämna den andra ensam för att hantera situationen.

För mig är den enda situationen 3 piloter eller aldrig låt honom gå ut i en liten resa.

    
uppsättning vring 30.03.2015 17:44

2 svar

1

För de flesta moderna, stora kommersiella passagerarplanen finns det ett automatiskt lås som då kräver PNF (Pilot Flying och utanför cockpit) för att ange en upplåsningskod, eller oftare, för PF (Pilot Flying, Pilot Flying, och förhoppningsvis inuti cockpiten) för att fjärrlåsa dörren.

Nödåtkomstkoden låter vanligtvis en cockpitvarningssignal och har en fördröjd operation, vilket gör att PF kan åsidosätta detta vid en oönskad, erm, "besökare", men samtidigt tillåta åtkomst till PNF i fallet av PF oförmåga.

Kommersiellt är tre piloter (eller två piloter och flygtekniker) på varje flygning inte längre ekonomiskt lönsamma för nästan alla flygbolag. Faktum är att de flesta inte kunde vara värd en tredje person bekvämt för hela flygningen. Hoppsätena är bra för korta utbrott, men inte för en långflygning, till exempel.

Därför anpassar sig de flesta flygbolagen nu med sina cockpit bemanningsförfaranden för att säkerställa att en annan medlem av flygbesättningen (vanligtvis en flygvärdinna) ansluter sig till PF innan PNF lämnar cockpiten.

    
svaret ges 30.03.2015 19:17
0

Detaljerna om hur dörrlåsningssystemet fungerar beskrivs i den här frågan . Det förklarar att om piloten inuti förlorar medvetandet kan piloten i stugan öppna dörren efter en fördröjning.

De europeiska flygbolagen sätter på förordningar för att säkerställa att en pilot aldrig är ensam i cockpiten för att undvika en upprepning av den senaste kraschen. Detta innebär att man ringer in en flygvärdinna till cockpiten medan piloten är på toaletten.

    
svaret ges 30.03.2015 17:57